We Stellen Je Voor Aan Het Nieuwe En Gevaarlijke Eiland Dat In De Bermuda Driehoek Is Verschenen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
We Stellen Je Voor Aan Het Nieuwe En…
30 hilarische foto's die laten zien wat er kan gebeuren als je je kind eventjes alleen laat Laat naar bed gaan stelt kinderen bloot aan leerstoornissen, dat zegt een kinderpsycholoog

We Stellen Je Voor Aan Het Nieuwe En Gevaarlijke Eiland Dat In De Bermuda Driehoek Is Verschenen

12.002
Advertisement

Iedereen noemt het Shelley Island, schelpeneiland, vanwege de grote hoeveelheid resten van weekdieren en gekleurde stenen die je er kunt vinden. Het gaat om een eiland dat zich in de lente van 2017 gevormd heeft op Cape Point, aan de kust van het Nationaal Park van Cape Hatteras in Noord Carolina.

De lokale toeristen begroeten dit nieuwe stukje land uiteraard met veel enthousiasme, maar deskundigen hebben meteen laten weten dat er gevaren schuilen.

Het eiland is ongeveer anderhalve kilometer lang, maar afhankelijk van het getij kan het verschillende kilometers lang worden. Een 100 meter breed stuk oceaan scheidt het van het vasteland, gekenmerkt door zeer sterke stromingen, vooral in de verandering van getij. Om deze reden hebben geleerden de toeristen die erheen wilden zwemmen meteen ontmoedigd, omdat ze meegezogen zouden kunnen worden.

Alsof de stromingen nog niet genoeg zijn, is er ook de fauna die deze plek onveilig maakt. Haaien en andere grote beesten zijn in de buurt van het zandstrand gezien, en om dan in de buurt van zulke stromingen te zijn is niet aan te bevelen.

Advertisement

Maar de charme van het eiland blijft nieuwsgierigen en liefhebbers van de zee trekken, ook vanwege zijn tijdelijke karakter: volgens deskundigen verdwijnt Shelley Island weer snel, met dezelfde snelheid als waarmee het is gekomen.

De vorming van het eiland is in feite verbonden met stabiele meteorologische condities, die een enorme hoeveelheid zand en puin hebben verzameld. Het is hoogstwaarschijnlijk dat de zandbank de komst van meer "veelbewogen" weersomstandigheden niet zou weerstaan.

Voor zolang het duurt, doen toeristen en vliegtuigpassagiers er alles aan om zoveel mogelijk foto's te maken van dit juweel van veelkleurige stenen, het vastleggen voordat het verloren gaat in de immense diepten van de oceaan.

Advertisement
Tags: SpectaculairNatuurZee
Advertisement

Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt