Heb je bloedgroep 0Rh+? Dit moet je weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Heb je bloedgroep 0Rh+? Dit moet je…
22 geniale uitvindingen die japanners iedere dag gebruiken en de wereld rond zouden moeten gaan Hoe kom je in harmonie met de wereld? Maak je huis schoon volgens deze 7 regels

Heb je bloedgroep 0Rh+? Dit moet je weten

2.358
Advertisement

Het is mogelijk om de bevolking onder te verdelen op basis van bloedgroepen. Er zijn vier bloedgroepen (A, B, AB, 0) en zij worden gekenmerkt door de aanwezigheid of afwezigheid van twee eiwitten (A en B) in de rode bloedlichaampjes. Behalve deze eiwitten is er nog een ander eiwit, die, op basis van zijn aanwezigheid of afwezigheid, bepalend is voor de "Rh-factor". Indien aanwezig, zal de bloedgroep Rh-positief zijn, en anders is het Rh-negatief.

De kenmerken van Rh

Mensen met bloedgroep 0Rh+ zijn degenen die kunnen doneren aan iemand met dezelfde Rh-factor, maar alleen donaties kunnen ontvangen van degenen die bloedgroep 0 hebben. Behalve deze bijzonderheid, is het belangrijk om te weten dat mensen met een positieve 0Rh ook een zwakker immuunsysteem hebben, en dus vatbaarder zijn voor ziekten: zoals schildklierstoornissen, zweren, de neiging tot obesitas en cardiovasculaire problemen.

Om deze problemen te voorkomen is het raadzaam om veel fysieke activiteiten te verrichten. Afhankelijk van het bloedtype variëren ook de aanbevolen diëten, aangezien het aanwezige eiwit bepaalt wat nodig is en wat niet, net als de reactie op bepaalde ziekten.

foto: maxpixel

Bijvoorbeeld, mensen die bloedgroep 0Rh+ hebben zouden het gebruik van alles waar koolhydraten in zitten moeten matigen, vooral aardappels en mais. Behalve koolhydraten, zou ook het gebruik van koffie vermeden moeten worden vanwege de vaak voorkomende overgevoeligheid voor cafeïne. Vis en zeevruchten hebben daarentegen de voorkeur. Bovendien neemt van alle groepen 0Rh+ het vlees beter op, uiteraard moet je hier niet mee overdrijven.

Advertisement

Naast de dingen waar we op moeten letten, zijn er ook positieve kanten voor wie deze bloedgroep heeft...

foto: pixabay.com

Mensen met 0Rh+ zijn vaak heel energiek en vol levenslust!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt