6 producten die je niet meer zult kopen als je weet waar ze van worden gemaakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 producten die je niet meer zult kopen…
14 reclameflops die onwerkelijk en toch waar zijn Haar zoon gedraagt zich niet in huis: de brief van de moeder wordt door duizenden mensen gelezen

6 producten die je niet meer zult kopen als je weet waar ze van worden gemaakt

3.020
Advertisement

Ken je die onmiskenbare zachtheid van marshmallows? De unieke smaak van bier? Welnu, dit zijn slechts een paar voorbeelden van levensmiddelen waar we van houden en nuttigen zonder dat we goed weten wat ze bevatten. En we hebben het niet over calorieën, maar kunstmatige aroma's of chemische verbindingen die verre van uitnodigend zijn.

Hieronder zie je zes voedinsgmiddelen die als smakelijk worden beschouwd, maar als je eenmaal weet hoe ze worden gemaakt, twijfelen we of je ze weer zou kopen (al is het wel verleidelijk want het is allemaal zo lekker)...

1. Marshmallow

Hoofdzakelijk gemaakt van suiker en maïszetmeel, zijn marshmallows smakelijke zachte snoepjes, maar opgepast, ze zijn niet alleen rijk aan additieven en kleurstoffen, ze bevatten ook dierlijke gelatine, dat wil zeggen collageen afkomstig van de huid en de botten van dieren, voornamelijk varkens.

2. Vanille ijs

foto: pixabay.com

Als je vaak vanille-ijs kiest en vooral als je het in de industriële ijssalons koopt, denk er dan goed aan dat je waarschijnlijk castoreum eet, oftewel de afscheiding van de anale klieren van bevers dat ook in de parmumerie wordt gebruikt. Vanille zit er dus weinig in.

Advertisement

3. Bier

foto: pixabay.com

Inmiddels gebruiken de meeste biermerken het niet meer, maar je moet weten dat het nog steeds mogelijk is een biertje te drinken met vislijm. Dit is een natuurlijk collageen, dat wordt verkregen uit de zwemblazen van vissen, het orgaan waarmee ze kunnen drijven.

4. Roodkleurige snoepjes

Als je snoep koopt met de smaak van kers of rode sinaasappel, schrijf je deze kenmerkende rode kleur vaak toe aan deze ingrediënten... fout! Vaak is het te wijten aan een voedselkleurstof, dat op zijn beurt afkomstig is van de cochenille, een insect dat de planten aanvalt.

5. Energiedrankjes

Hou je van energiedrankjes dan moet je weten dat de super-activerende stoffen die ze bevatten, ook de oorzaak kunnen zijn van migraine, stress en embolieën. En dat is nog niet alles! Vaak wordt voor het maken van dergelijke frisdranken ook aspartaam gebruikt, een kankerverwekkend verklaarde zoetstof.

Advertisement

6. Shampoo

Sommige merken shampoos lijken, althans qua uiterlijk, beter te zijn dan andere, omdat ze vervangende eiwitten gebruiken die afgeleid zijn van eieren. Jammergenoeg zijn deze stoffen vaak contraproductief, ze bereiken niet eens het beloofde effect maar ze veranderen de fysiologie van de hoofdhuid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt