Je puistjes proberen je iets te vertellen: ontdek het met het in kaart brengen van je gezicht - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Je puistjes proberen je iets te vertellen:…
Deze 25 foto's laten zien dat je voor een relatie GEDULD nodig hebt Dit zijn de 7 beschermende planten in huis en hoe je ze zou moeten gebruiken

Je puistjes proberen je iets te vertellen: ontdek het met het in kaart brengen van je gezicht

2.414
Advertisement

Hoeveel tijd brengen we voor de spiegel door om te kijken of alles in orde is? Soms teveel, maar we kijken bijna nooit naar waar we naar moeten kijken. In feite is de huid (maar ook de nagels en het haar) een spiegel van alles wat er in ons lichaam gebeurt en dat we niet direct kunnen waarnemen. Om deze reden zijn de waarneming van de huid en de identificatie van gerelateerde problemen essentieel voor het bereiken van een staat van welzijn en gezondheid.

Heb je weleens last van puistjes, ondanks dat je geen acne hebt of je niet in de leeftijdsgroep bevindt die het vaakst door deze aandoening wordt getroffen? Er is een reden waarom een puistje precies daar verschijnt.

Waarschuwing: dit is geen medische pagina, er worden geen suggesties of praktische methoden aangeboden. Voor enige twijfel of verdere informatie is het goed om te verwijzen naar een arts, waarbij het nemen van persoonlijke initiatieven wordt vermeden. De inhoud van dit artikel is louter informatief en vervangt op geen enkele manier de mening van een arts.

Het in kaart brengen van het gezicht dateert uit de oude traditie van de Chinese geneeskunde en maakt dat verschillende delen van het gezicht overeenkomen met de gezondheid van interne organen.

Afhankelijk van waar de puistjes of de roodheid van de huid zich bevinden, komt overeen met een bepaalde interne aandoening die een of meerdere organen aantast.

Wangen: volgens de theorie van het in kaart brengen van het gezicht wordt het wanggebied in verband gebracht met de gezondheid van de longen. Aandoeningen die een goede ademhaling (astma, ademhalingsproblemen) en ziekten die de bij het proces betrokken organen (longen in het bijzonder) kunnen belemmeren, kunnen acne op één of beide wangen veroorzaken. Hardnekkige rokers hebben vaak puistjesop de wangen.

Het ondergaan van allergietests en stoppen met roken kunnen oplossingen voor het probleem zijn.

Kin en lipcontour: het mondgebied is verbonden met het bovenste maagdarmkanaal. Huidproblemen op dit gebied kunnen worden veroorzaakt door slechte eetgewoonten, zoals een te lage inname van calorieën of consumptie van industrieel voedsel. Om de oneffenheden op de huid van de kin en de mond te genezen, kan het voldoende zijn om een gezond en gevarieerd dieet te kiezen: geef de voorkeur aan volkoren voedingsmiddelen en welke vezels bevatten om de spijsvertering te bevorderen.

De kin wordt daarentegen geassocieerd met de nieren en de urinewegen. Ontstekingen van de urinewegen kunnen in dit gebied acne en roodheid veroorzaken. Voer specifieke tests uit om te controleren op eventuele veranderingen.

Onderkant voorhoofd: zoals de school van de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde leert, is het voorhoofd verbonden met de geest en de hersenen. Hier worden alle veranderingen die van invloed zijn op de gemoedstoestand, zoals stress en angst, weergegeven. Het gebied rond de contouren van de wenkbrauwen, is verbonden met de lever: defecten kunnen hier optreden als gevolg van de inname van gefrituurd voedsel en vetten of als gevolg van teveel zoetigheid.

Bovenkant voorhoofd: als je puistjes en roodheid in dit gebied hebt, kun je spijsverteringsstoornissen hebben, omdat dit gebied wordt geassocieerd met de gezondheid van de darmen.

Neus: dit gebied is gerelateerd aan de gezondheid van de longen, maar meer in het algemeen aan het ademhalingssysteem. Net zoals bij de wangen, is het raadzaam om allergietests te ondergaan om de stoffen te identificeren die de ademhaling belemmeren als je puistjes op de neus hebt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt