7 planten die je in huis zou moeten hebben om beter te slapen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 planten die je in huis zou moeten…
Hoe je gefrituurde appelringen met kaneel klaarmaakt die je smaakpapillen nooit meer vergeten 13 toepassingen van afwasmiddel die je niet kende en je eerder had willen weten

7 planten die je in huis zou moeten hebben om beter te slapen

Door Janine
5.808
Advertisement

Planten in huis hebben is een natuurlijke manier om de lucht te zuiveren: door hun ademhaling zijn ze namelijk in staat om giftige moleculen te verwijderen die afkomstig zijn van verf, meubels en stoffen die in praktisch elk huis aanwezig zijn. Dat niet alleen, de planten zijn ook nuttig in het geval van slapeloosheid en enkele aandoeningen. Je omringen met deze planten zal je in staat stellen om beter te leven, en een vitaler aspect aan je huis te geven!

Aloë vera

Er zijn verschillende redenen waarom je aloë vera in huis zou moeten hebben, bijvoorbeeld om kleine brandwonden met  de pulp te behandelen. Zet de plant in de slaapkamer, zodat je beter en diep kunt slapen.

Areca Palm

foto: maxpixel.net

De Areca Palm komt oorspronkelijk uit Madagascar en wordt aanbevolen om seizoensgebonden ziekten en verkoudheden te bestrijden, omdat het de omringende lucht kan zuiveren.

Advertisement

Engelse klimop

foto: pexels.com

Klimop kan schimmel door vochtigheid met 78% verminderen. Het is daarom raadzaam voor mensen met ademhalingsproblemen of botpijn.

Spathiphyllum

foto: pixabay.com

Deze plant is juist geschikt voor droge omgevingen die moeten worden bevochtigd, omdat het de luchtvochtigheid van een kamer zelfs met 5% kan verhogen.

Lavendel

foto: pixabay.com

Het is bewezen dat de geur van lavendel een ontspannend effect heeft, en om deze reden zou je het in huis moeten hebben, het beste in de slaapkamer. Het aroma kan ook een kalmerend effect hebben op kinderen. Veelvuldig is het gebruik ervan in de vorm van etherische oliën en deodorants, maar we vergeten dat het meest natuurlijke gebruik ervan precies de plant zelf is.

Advertisement

Sanseveria

Omdat het een plant is met zeer grote bladeren, is het ook degene die de lucht het beste zuivert, met een groter contactoppervlak.

Chlorophytum

Ideaal voor diegenen die last hebben van stofallergieën, omdat deze plant in staat is om gifstoffen in de lucht met 90% te verminderen.

Tags: HuizenGreenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt