8 goede redenen om Himalaya zoutlampen in huis te plaatsen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 goede redenen om Himalaya zoutlampen…
Toen ze geboren werd woog ze slechts 400 gram: tegen alle verwachtingen in, is het nu een prachtig meisje Deze japanse trimsalon verandert honden in zachte balletjes: hun zachtheid is om jaloers op te worden!

8 goede redenen om Himalaya zoutlampen in huis te plaatsen

2.003
Advertisement

Himalaya zoutlampen zijn natuurlijke ionisatoren die, naast het geven van licht, de omgeving zuiveren. Dit gebeurt dankzij een bepaald type zout dat zich in de buurt van de hoogste en beroemdste berg ter wereld bevindt en dat, eenmaal verwarmd, speciale eigenschappen krijgt die het een uiterst nuttig voorwerp voor elk interieur maken.

We hebben acht gunstige effecten op een rijtje gezet die de Himalaya-zoutlampen bij je thuis zouden brengen en allemaal een wetenschappelijke basis hebben.

1. Zuiveren en verwijderen van nare luchtjes. Zoutlampen reinigen de lucht door een proces dat hygroscopie wordt genoemd: ze trekken waterdeeltjes in de lucht aan. Verolgens, wanneer dat water verdampt als gevolg van de hitte van de lamp, blijven alle onzuiverheden die de watermoleculen bij zich dragen, zoals rookdeeltjes of stof, gevangen in het zout en de lamp geeft schone lucht terug.

2. Ze neutraliseren elektromagnetische stralingen. Bovendien zenden de lampen binnen dit proces negatieve ionen uit, die "anionen" worden genoemd en die vechten tegen die van moderne elektronische apparaten. Als je er een naast de computer zet, word je beschermd tegen straling.

3. Verbetering van slaapkwaliteit. Een ander negatief effect als gevolg van de overmatige aanwezigheid van positieve ionen in de lucht is de slechte slaapkwaliteit. Positieve ionen "stelen" zuurstof en dit zorgt ervoor dat we slecht slapen. Daarom is een zoutlamp in de slaapkamer ideaal!

foto: Max Pixel

4. Verhoogt het niveau van interne energie. De betere kwaliteit van de omgeving, de gebalanceerde ionisatie, zal je energieniveau verhogen. Plaats een of twee lampen in de kamers waar je meer tijd doorbrengt. Na een week zult je verbeteringen merken.

5. Ze zijn goed voor het milieu. Bij de huidige extractiesnelheid moeten de mijnen waaruit zout wordt gewonnen nog minstens vier eeuwen meegaan! Ze gebruiken ook een gloeilamp met een lage intensiteit die heel weinig energie verbruikt.

6. Ze verminderen statische elektriciteit in de lucht. Ken je dat, dat je een schok krijgt door je trui uit te doen of je kat te aaien? Dit komt ook door een ongebalanceerde elektrische lading in de omgeving. De zoutlamp zal het opnieuw in balans brengen.

Advertisement
foto: Max Pixel

7. Ze verbeteren het humeur en de concentratie. Door de zuurstof in de lucht te reinigen, helpen ze ons wakker en geconcentreerd te blijven. Bovendien stimuleert een betere zuurstoftoevoer de productie van serotonine, de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor geluk.

8. Perfect tijdens seizoenswisseling. Heb je last van slaap tijdens de seizoenswisselingen? Ons lichaam neemt even de tijd om te wennen aan de nieuwe lichtcyclus. De zoutlamp geeft ons die extra boost die nodig is om de symptomen van een seizoensgebonden malaise te bestrijden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt