Bij de geboorte woog ze slechts 400 gram: tegen alle verwachtingen in vocht ze en werd een prachtig meisje - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Bij de geboorte woog ze slechts 400…
De hond herkent de paniekaanval van zijn baasje: zijn reactie is één van de liefste die je vandaag ziet 8 goede redenen om Himalaya zoutlampen in huis te plaatsen

Bij de geboorte woog ze slechts 400 gram: tegen alle verwachtingen in vocht ze en werd een prachtig meisje

Door Janine
35.872
Advertisement

Wanneer je dochter te vroeg geboren wordt met een gewicht van slechts 411 gram, doen de artsen en verpleegkundigen er alles aan om ervoor te zorgen dat het overleeft, maar een van hun taken is om de ouders onmiddellijk te vertellen dat de hoop op succes bijna nul is.

Ook voor de nieuwe moeder Ashley Zachmeyer was dat het geval: haar meisje kwam ter wereld en woog als een foetus na tweeëntwintig weken zwangerschap. Er volgden momenten van grote angsten, maar de kleine Adalee toonde zo'n kracht dat ze bij die nauwelijks 20% van de overlevingsgevallen hoorde.

"Mijn dochter had bijna geen overlevingskansen...".

Moeder Ashley vertelt: "Niemand geloofde het... Hoe kon een baby overleven die bij de geboorte slechts 411 gram woog?

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, schrok ik: Ik had de diagnose polycysteus ovarium syndroom en mijn man had ook vruchtbaarheidsproblemen, dus we wisten dat we geen kinderen konden krijgen. Toen we erachter kwamen, door middel van een echografie die gemaakt werd om een cyste te identificeren en die in plaats daarvan een hartslag onthulde, was ik al zeven weken zwanger! Dat moment veranderde ons leven voor altijd.

Sometimes, I'll protect you from everything that's wrong. Other times, I'll let you just find out on your own . But that...

Pubblicato da Ashley Zachmeyer su Giovedì 3 agosto 2017

Bij de controle van de twaalfde week zagen zij een bloedstolsel in de baarmoeder en vertelden mij dat ik volledig moest rusten. Zes weken later ontdekten we dat het stolsel er niet meer zat maar dat onze dochter een groeiachterstand had en ik te weinig vruchtwater had.

Sindsdien begonnen we een reeks specialisten te zien voor risicovolle zwangerschappen: één van hen vertelde ons dat onze dochter 20% kans op overleven had, een andere arts zei ons ons meteen voor te bereiden op het ergste. Zo gingen we door tot de zesentwintigste week, er werd uitgelegd dat de bloedstroom in de navelstreng in het gedrang kwam, dat ze een spontane miskraam verwachtten in de volgende uren en dat ik een keuze moest maken: mijn baby onmiddellijk loslaten of wachten en proberen te bevallen wat in elk geval zeer weinig kans had op slagen.

Advertisement

Ik hoefde er geen twee keer over na te denken: ik besloot te vechten voor dat leven.

 

Ik werd in het ziekenhuis opgenomen en onmiddellijk ingeleid, en werd gewaarschuwd dat het ergste waarschijnlijk binnen 72 uur zou gebeuren. Ik accepteerde de totale rust en op de een of andere manier werden die 72 uur een week, toen twee, toen drie... In die tijd riskeerde ik meerdere keren in de operatiekamer te belanden, maar mijn Adalee slaagde er altijd in om die waarden weer acceptabel te maken die eerder als ernstig werden beschouwd. Na bijna vier weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, bewoog ze niet meer en het vruchtwater was onmeetbaar: het moment was aangebroken om haar ter wereld te laten komen.

Op 22 juni 2017, na een zwangerschap van negentwintig weken en vijf dagen, is onze dochter geboren: ze woog minder dan de artsen dachten, slechts 411 gram. De medische staff gaf toe aan mijn verlangen om haar te proberen te redden, ook al was ze zo lang als een blikje cola en kon je de botten en de organen door haar huid zien.

De dagen van neonatale intensive care begonnen: ze waren vol obstakels en we waren erop voorbereid om van de dokters te horen dat het meisje onherstelbare schade aan de gezondheid had of dat ze dringend geopereerd moest worden, maar wonderlijk genoeg kwam dit nieuws nooit: ze hadden nog nooit een te vroeg geboren baby gezien die geen enkel ernstig probleem had.

3 weken na haar geboorte mochten we haar voor de eerste keer vasthouden.

foto: Facebook/Asheley Zachmeyer

Na 106 dagen in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, mocht onze dochter eindelijk naar huis, ook al woog ze na drie maanden maar 2 kilo.

Op zijn zachtst gezegd waren we de hoofdrolspelers van een wonder. Onze dochter is klein maar heel sterk!".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt