Nadat ze hem uit de vuilnisbak heeft gered, ontdekt zijn redder dat deze kat een zeer zeldzame soort is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Nadat ze hem uit de vuilnisbak heeft…
25 honden die zoveel grappige kunsten hebben uitgehaald dat hun baasjes niet boos konden worden Het favoriete lied van het paard start: de reactie van het dier zorgt voor een applaus van de menigte

Nadat ze hem uit de vuilnisbak heeft gered, ontdekt zijn redder dat deze kat een zeer zeldzame soort is

48.879
Advertisement

Ken je de Calico kat? Bekend over de hele wereld onder verschillende namen, ze vormen geen kattenras, maar eerder een bepaald type kat: ze onderscheiden zich door hun schildpad en tijgerneefjes en nichtjes vanwege drie duidelijk verschillende kleuren van de vacht. Een genetische eigenschap waarvan ook hun andere eigenaardigheid afhangt: het zijn bijna altijd vrouwtjes.

Dit is, kort gezegd, om je de uitzonderlijke aard van het verhaal dat we je gaan vertellen te laten begrijpen, en dat heeft als protagonist een exemplaar van een mannelijke calico... en dat niet alleen!

foto: VODKAHOLY / IMGUR

Het is een dag zoals velen wanneer een vrouw, die licht gemiauw uit een vuilnisbak hoort komen, besluit in te grijpen, zich al voor te stellen wat ze zal vinden: een kleine kitten alleen en verlaten tussen het vuilnis. Het beestje, dat nog steeds zijn ogen gesloten had, leek in wanhopige omstandigheden: hij had een achterpoot in slechte conditie en een gebroken voorpoot.

Maar de vouw was een kattenexpert en verloor de moed niet: ze nam hem mee naar huis en zorgde voor hem - en dat was het geluk van de kitten.

foto: VODKAHOLY / IMGUR

Dankzij de liefdevolle zorg van de vrouw en de vechtlust van de kitten, begon het te herstellen: de voorpoot genas en hij werd steeds sterker. Uiteraard wist de vrouw niets van de kitten - of hij nog een moeder en broertjes of zusjes had, en of ze nog in leven waren - maar op basis van het verhaal dat ze hadden gedeeld, besloot ze hem Martyr te noemen.

Advertisement
foto: VODKAHOLY / IMGUR

Martyr had een zeer moeilijke start, maar hij had ongetwijfeld geluk. Zijn tederheid veroverde het hart van de vrouw die besloot het te adopteren.

foto: VODKAHOLY / IMGUR

Het was echter niet alleen de standvastigheid van de kitten dat haar nieuwe baasje verraste: Martyr onthulde dat ze een mannelijke calico was! Een echte zeldzaamheid, aangezien slechts 1 van de 3000 exemplaren van dit type kat mannelijk is.

foto: VODKAHOLY / IMGUR

Calico-mannetjes worden namelijk beïnvloed door het Klinefelter-syndroom, dat wil zeggen dat ze een XXY-chromosomale structuur hebben, waaraan ze niet alleen de typisch vrouwelijke kleuren, maar ook de steriliteit danken.

Advertisement
foto: VODKAHOLY / IMGUR

Maar ondanks dat hij een mannelijke calico is, is Martyr niet steriel: een meer uniek dan zeldzaam exemplaar, volgens de statistieken waardoor er één op de 10.000 van zijn.

foto: VODKAHOLY / IMGUR

Als je de prachtige kat ziet die het is geworden, kun je niet ontkennen dat Martyr, ondanks het tragische begin, in werkelijkheid een kat is die veel geluk heeft gehad!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt