Zo zou je je moeten gedragen als je een hond ziet met een geel lint aan zijn riem - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zo zou je je moeten gedragen als je…
15 mensen die hun oude gewoonten hebben opgegeven, en laten zien dat alles mogelijk is 15 ontroerende gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de wereldkampioenschappen voetbal 2018

Zo zou je je moeten gedragen als je een hond ziet met een geel lint aan zijn riem

15.062
Advertisement

Houden van honden betekent in staat zijn om hen te respecteren in hun individualiteit en in hun behoeften, die heel verschillend kunnen zijn. In feite heeft elke hond, net als mensen, een specifiek karakter en behoeften, waarmee rekening moet worden gehouden, niet alleen voor het welzijn van het dier, maar ook voor dat van mensen.

Als de eigenaars hun viervoetige vrienden uiteraard goed kennen, kan dit niet worden gezegd van onbekenden die je op straat tegenkomt: zo ontstond het nuttige initiatief van het gele lint.

Als je door een park loopt en je toevallig een hond tegenkomt met een geel lint aan de halsband of aan de riem, wees dan niet ongerust, maar ga het niet aaien: dat eenvoudige lint geeft aan dat de hond ruimte nodig heeft, en het is noodzakelijk het daarom voorzichtig te behandelen.

Het idee wordt gepromoot door het project The Yellow Dog, een wereldwijde beweging die mensen traint om honden te identificeren die ruimte nodig hebben.

Wie zijn die honden die ruimte nodig hebben?

Het zijn geen aggressieve honden, maar bijzonder angstige honden, of honden die pijn hebben vanwege een recente operatie; reddings- of opvanghonden die nog niet zijn opgeleid; of honden die in dienst zijn; of gewoon honden die in hun enthousiasme tegen je op zouden kunnen springen.

De redenen waarom het nodig is om ruimte te laten voor een hond kunnen er vele zijn; het is gemakkelijker om te zeggen welke hond GEEN ruimte nodig heeft: hier is een uitgebreide lijst.

Advertisement

Veel eigenaren van honden hebben besloten een geel lint om de halsband of riem vast te maken.

Wat te doen als je een hond met een geel lint ziet?

Het is niet nodig om weg te rennen of een andere straat te nemen: het gele lint is een soort signaal, een uitnodiging om op te letten. Het is dus beter om voorzichtig te zijn, zonder de ruimte van de hond en eigenaar binnen te dringen.

Vaak zijn de eigenaren zelf blij om de oorsprong van dat lint en de speciale behoeften van hun harige vriend te kunnen uitleggen; en net zo vaak houdt dezelfde hond dat "gemarkeerd" is door het lint van knuffelen en spelen, zelfs met vreemden.

Op de site van het project kun je bovendien handige instructies en advies vinden om aan de speciale behoeften van je hond tegemoet te komen, zoals trainingshandleidingen, tips om de hond te helpen zijn angsten te overwinnen en nog veel meer.

Deze initiatieven zijn belangrijk juist omdat ze een verkeerde perceptie van dit type honden voorkomen, waardoor ze nerveuzer of angstiger zouden kunnen worden.

Het is daarom essentieel om deze voorstellen te delen, bij te dragen aan hun succes - en aan het welzijn van honden en mensen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt