Cholesterolafzettingen: waarom ze worden gevormd en hoe ze op een natuurlijke manier kunnen worden verwijderd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Cholesterolafzettingen: waarom ze worden…
Energiedranken zijn gevaarlijker dan je denkt: cardiologen waarschuwen er voor Als kind werd ze 9 maanden lang ontvoerd: 20 jaar later stuurt ze een bericht naar ouders over de hele wereld

Cholesterolafzettingen: waarom ze worden gevormd en hoe ze op een natuurlijke manier kunnen worden verwijderd

22.356
Advertisement

Cholesterolafzettingen worden, zoals de naam al aangeeft, veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte. In de geneeskunde worden ze xanthelasma genoemd en verschijnen ze als min of meer uitpuilende plekken rond de ogen, vooral op de oogleden. In werkelijkheid kunnen ze ook worden veroorzaakt door andere stofwisselingsstoornissen die het niveau van lipiden in het bloed verhogen: in elk geval is het goed om in hun aanwezigheid een bloedonderzoek te ondergaan om een duidelijker beeld van je conditie te krijgen.

Hoewel ze niet leiden tot complicaties, zijn ze een imperfectie die veel mensen graag willen verwijderen: chirurgische verwijdering is de meest snelle optie om cholesterolafzettingen kwijt te raken, maar het is niet altijd mogelijk om dat te doen - wanneer de afzettingen te dicht bij de ogen liggen, is het gevaarlijk om ze weg te halen. Gelukkig zijn er andere natuurlijke methoden die kunnen helpen deze bultjes te verwijderen.

N.B.: Uiteraard is het, in aanwezigheid van cholesterolafzettingen, allereerst noodzakelijk om de juiste niveaus van cholesterol te herstellen, met behulp van een arts. In dit artikel worden natuurlijke methoden voorgesteld die moeten worden gecombineerd met de door de arts voorgeschreven therapieën.

Natuurlijke remedies om cholesterolafzettingen te verwijderen

Ricinusolie: de zuren in ricinusolie verminderen de afzettingen van cholesterol. Doordrenk een watje in de olie - bij voorkeur koudgeperst - en dep het op de aangetaste huid en laat het een nacht rusten. De volgende ochtend afspoelen met warm water.

Uien: hak de ui fijn, voeg een snufje zout toe en laat het een paar uur rusten. Masseer het gebied met een watje gedrenkt in het verkregen sap en laat het een nacht intrekken. Spoel de volgende ochtend af.

Bananenschil: neem de schil van een rijpe banaan, snij er wat stukjes van en leg er één bij het oog met een stevig verband. Laat het verband een nacht zitten en spoel de volgende ochtend uit.

Het is duidelijk dat als je cholesterolafzetting wilt verwijderen, je het cholesterolgehalte in het bloed moet verlagen en je dieet moet aanpassen - misschien met een professional die weet hoe je het voor jou meest geschikte dieet kunt vinden.

Om het cholesterolniveau op peil te houden, is het erg belangrijk om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen - dertig minuten hardlopen per dag is al voldoende! - stoppen met roken, afvallen indien nodig, en de voorkeur geven aan voedingsmiddelen met veel vezels, fruit, groenten en de het beperken van de consumptie van rood vlees en kaas.

In het geval dat de afzettingen worden veroorzaakt door andere ziekten, zoals diabetes, is het nodig om de bloedsuikerspiegel te verlagen met behulp van een diabetoloog.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt