Vrouwen die later trouwen zijn ook intelligenter: dat zegt de wetenschap! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen die later trouwen zijn ook intelligenter:…
Brandend maagzuur: 7 voedingsmiddelen om het te bestrijden zonder medicijnen te gebruiken Deze heerlijke sinaasappelcake kun je in slechts 5 minuten in de magnetron klaarmaken

Vrouwen die later trouwen zijn ook intelligenter: dat zegt de wetenschap!

2.218
Advertisement

Het is een leuke en oude gewoonte om het huwelijk af te schilderen als een valkuil voor mannen; minder grappig is degene die ongetrouwde vrouwen boven de 30 beschrijft als zure oude vrijsters.

Vooroordelen zoals deze hebben echter vaak weinig te maken met de wetenschappelijke realiteit - die ons in plaats daarvan iets heel anders vertelt. Namelijk dat single vrouwen ouder dan 30 intelligenter dan gemiddeld zijn; en dat hetzelfde niet gezegd kan worden van mannen...

Eindelijk zijn de resultaten gepubliceerd van een studie die 40 jaar lang door verschillende Britse universiteiten bij 900 personen van 11 jaar en ouder is uitgevoerd. Doel van het onderzoek: het ontdekken van de relatie tussen academische en beroepskwalificaties enerzijds en de sentimentele situatie anderzijds.

Wat naar voren kwam laat zich raden - maar officieel werd dit altijd ontkend: vrouwen met betere academische kwalificaties en banen blijven langer alleen dan anderen.

De redenen waarom deze categorie vrouwen later trouwt, zijn gevarieerd: ten eerste zijn ze selectiever bij het kiezen van de juiste partner om de rest van hun leven mee door te brengen. Bovendien houden ze van hun onafhankelijkheid, vaak moeilijker overwonnen dan hun mannelijke collega's. Ten slotte investeren ze meer tijd in hun professionele opleiding, waardoor hun liefdesleven op de tweede plaats komt te staan. Het kan niet worden uitgesloten dat het voor carrièrevrouwen moeilijker is om een partner te vinden die niet bang is voor hun succes en bereid is om hen te volgen, soms zelfs ten koste van zijn professionele carrière, een keuze waartoe veel, te veel vrouwen eeuwenlang gedwongen werden.

Even interessant zijn de conclusies van dezelfde studie over mannen: over hen kan namelijk niet hetzelfde gezegd worden - integendeel: mannen met een goede academische en professionele loopbaan hebben de neiging om eerder te trouwen, vooral door zich te binden aan vrouwen met moederlijke instincten.

foto: Vic/Flickr
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt