Vrouwen die snel boos worden zijn intelligenter en hebben meer geheugen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen die snel boos worden zijn intelligenter…
12 voorbeelden van dierenliefde die zelfs de meest donkere dag zullen verlichten Daarom raden beveiligingsdeskundigen je aan de autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen

Vrouwen die snel boos worden zijn intelligenter en hebben meer geheugen

3.876
Advertisement

Veel mannen geloven dat een van de grootste gevaren om van weg te vluchten een kwade vrouw is - en in sommige gevallen kunnen we hen geen ongelijk geven. Maar zoals het verhaal van Xanthippe ons leert, de sluwe vrouw van Socrates, valt er veel te leren van een vrouw met een slecht humeur en die gemakkelijk "ontvlambaar" is.

Een onderzoek door de Universiteit van New South Wales laat namelijk zien dat vrouwen die snel boos te worden, blijk geven van meer intelligentie en het vermogen om te discussiëren.

foto: maxpixel

Het onderwerp van het onderzoek was de invloed die het slechte vrouwelijke humeur kan hebben op andere aspecten van hun leven en persoonlijkheid. De onderzoekers stelden vervolgens verschillende vrouwen bloot aan negatieve en positieve prikkelingen, ze gebruikten eerst verschillende films voor dit doel en plaatsten ze vervolgens in meerdere contexten waarin ze werden uitgenodigd om zichzelf uit te drukken, antwoorden te geven en situaties op te lossen.

Door deze stappen concludeerden de onderzoekers dat degenen die gemakkelijker boos werden en in het algemeen een slecht humeur toonden, in staat waren om de tests beter te maken, de juiste antwoorden te geven en de meest effectieve oplossingen te vinden - en niet alleen. Sterker nog, ze hebben ook aangetoond dat ze een beter geheugen en een meer verfijnd vermogen hebben om te discussiëren.

Volgens Joseph Forgas - de professor die de studie leidde - is de reden het volgende: het slechte humeur verbetert de aandacht en wekt meer concrete en diepgaande gedachten op, en stimuleert de verwerking van informatie tijdens perioden van spanning en moeilijkheden.

Aan de andere kant hebben positieve en vrolijke vrouwen, ondanks het optimisme en de bereidheid om te helpen, het moeilijker om een obstakel te overwinnen, om gegevens te onthouden en om oplossingen uit te werken.

Dus als de resultaten van dit onderzoek ons toelaten het slechte humeur van vrouwen te heroverwegen, moeten ze niet als een rechtvaardiging worden opgevat om niet te proberen te verbeteren: je moet onthouden dat woede op lange termijn destructief gedrag voedt - en je in de ogen van anderen niet bepaald een aardig iemand bent.

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt