Volgens neurowetenschappers is het vergeten van dingen synoniem aan intelligentie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens neurowetenschappers is het vergeten…
Terwijl ze haar zoon naar school brengt, merkt ze zijn vieze handen op: de waarheid vervult haar hart met vreugde Waarom ik mijn moeder nog steeds nodig heb: de brief die alle dochters aan hun moeder zouden moeten wijden

Volgens neurowetenschappers is het vergeten van dingen synoniem aan intelligentie

8.100
Advertisement

Veel mensen zijn trots op zichzelf vanwege hun uitstekende geheugen, wat ongetwijfeld nuttig kan zijn op school, tijdens het studeren of in andere specifieke situaties. In het dagelijks leven gebeurt het echter weleens dat we iets vergeten en geven we onszelf de schuld dat we ons iets niet herinneren.

De wetenschap is echter van een heel andere mening: er is niets mis met vergeetachtig zijn, integendeel, wie regelmatig iets vergeet is intelligenter.

foto: jdit/Flickr

De studie uitgevoerd door de Universiteit van Toronto ondermijnt de overtuiging dat een groot geheugen synoniem is aan grote intelligentie: het tegenovergestelde is waar. Voor wetenschappers zijn diegenen die zich een beetje van alles herinneren intelligenter in plaats van diegenen die zich alle details van een enkel element herinneren: het is veel nuttiger in het praktische leven en stelt je in staat om actief het geheugen te exploiteren.

De volgende keer dat iemand je tot in detail beschrijft hoe je gekleed ging en wat je die specifieke dag zei, wees niet verbaasd: het heeft niets met intelligent zijn te maken.

Vergeten is een fundamenteel proces voor het creëren van waardevolle ruimte voor het opslaan van nieuwe nuttige informatie: het vergeten van de details is nodig om te onthouden wat nuttig zal zijn om de juiste beslissingen te nemen in de echte wereld, wat niets anders is dan dat het een persoon intelligent maakt.

Een hoofd vol overbodige details zal veel meer problemen hebben bij het nemen van een beslissing: een brein met te veel herinneringen kan bijvoorbeeld besluiteloos worden omdat het rekening houdt met overmatige variabelen.

Het is duidelijk dat de resultaten van de Universiteit van Toronto niet langer geldig zijn als de hoeveelheid vergeten informatie consistent en frequent is in de loop van de tijd. In deze situatie is het raadzaam om controles uit te voeren om ervoor te zorgen dat er zich geen problemen voordoen bij de basis.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt