De wetenschap bevestigt dat het hebben van een zus een beter persoon van je maakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De wetenschap bevestigt dat het hebben…
15 gebaren van altruïsme die je meteen in een goed humeur zullen brengen 6 eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen om PERFECTE buikspieren te krijgen

De wetenschap bevestigt dat het hebben van een zus een beter persoon van je maakt

2.672
Advertisement

Als je bent opgegroeid met broers en zussen, was je waarschijnlijk op een bepaald moment in je jeugd jaloers op je vrienden die enig kind waren. Voor hen leek het leven in feite een paradijs: ze hadden de aandacht van de hele familie, ze hadden geen broers en zussen met wie ze met tegenzin het speelgoed moesten delen, geen ruzie om de badkamer te gebruiken, geen ruzie om de meest onbeduidende redenen.

Toch bevestigt de wetenschap dat opgroeien in een groot gezin, en vooral het hebben van een zus, op de lange termijn gunstige effecten op de ontwikkeling van het individu lijkt te hebben.

Een uitgebreide studie uitgevoerd door Brigham Young University hield rekening met 400 gezinnen met meer dan één kind tussen 10 en 14 jaar oud. De resultaten, in vergelijking met die van gezinnen met een enkel kind of met alleen jongens, hebben vastgesteld dat de aanwezigheid van een zus de ontwikkeling van een positieve mentale houding heeft aangemoedigd.

Over het algemeen hadden degenen die met een zus waren opgegroeid een groter vermogen om anderen te begrijpen, zich in te leven en te communiceren. Bovendien, aangezien broers en zussen vaak ruzie maken, is het vermogen om discussies op te lossen en emoties te domineren ook meer ontwikkeld.

Bij het analyseren van de man tot in detail, bleek dat mannen die zijn opgegroeid met een zus bekwamer en vastbeslotener zijn om met vrouwen om te gaan dan zij die alleen zijn opgegroeid of met broers.

Wat betreft vrouwen lijken degenen die met een zus zijn opgegroeid beter bestand te zijn tegen nederlagen en problemen als gevolg van het einde van een romantische relatie; waarschijnlijk omdat ze weten dat ze kunnen rekenen op een speciale vriendin die altijd naar haar zal luisteren.

Kortom, het lijkt erop dat het hebben van een zus aan je zijde een echte zegen is... en ons helpt een beter mens te worden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt