Artsen waarschuwen: "Vape" sigaretten zijn heel gevaarlijk voor ons lichaam - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Artsen waarschuwen: "Vape" sigaretten…
Een imagoconsulent helpt mensen hun stijl te vinden... met verbluffende resultaten Deze vrouw met een enorme buik is bevallen van een prachtig meisje van 6 kg

Artsen waarschuwen: "Vape" sigaretten zijn heel gevaarlijk voor ons lichaam

160.280
Advertisement

We zijn ons allemaal goed bewust van een grote paradox die nog steeds bestaat in onze samenleving: roken. Hoewel het overbodig is om aan te geven hoe slecht sigarettenrook is, vinden we het nog steeds in winkels, met een belastingzegel.

In de afgelopen jaren zijn we getuige geweest van de opeenvolging van alternatieven voor sigaretten, die minder of geen schade zouden toebrengen aan de gezondheid: na de drums (sigaretten gemaakt met losse tabak) en elektronische sigaretten, kwam de zogenaamde "vape pen" in omloop. Momenteel zijn ze erg populair, maar onderzoekers hebben geen goed nieuws voor de gezondheid.

De "vape pen", of simpelweg de vape, zijn niets meer dan verdampers: hun werking is gebaseerd op de verwarming van een vloeistof die nicotine bevat en die door de gebruiker kan worden ingeademd.

In tegenstelling tot sigaretten, is er geen verbranding van materiaal en dit zou de vape veel veiliger maken.

Onderzoekers aan de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk hebben echter het effect van stoom op de longen bestudeerd: om dit te doen vroegen ze enkele niet-rokende deelnemers die de vape pen een tijdje moesten gebruiken.

Ze ontdekten dat wanneer de damp in contact komt met de weefsels van de longen, de longmacrofagen stoppen met werken. Pulmonaire macrofagen zijn cellen die alle geïnhaleerde vreemde deeltjes "eten" en vernietigen voordat ze in de vitale weefsels kunnen worden geïntroduceerd: ze zijn erg belangrijk voor het goed functioneren van het immuunsysteem en van de longen zelf.

De Britse onderzoekers merkten op dat macrofagen bij de vrijwilligers faalden als gevolg van een ontsteking van de weefsels: dit is een zeer hoog risico, waarvan onderzoekers zeggen het niet te onderschatten, hoewel het onderzoek bij een klein aantal mensen werd uitgevoerd.

Verdere studies zijn ongetwijfeld noodzakelijk, maar het risico blijft hoog. Nogmaals, om jezelf te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken is er maar één oplossing: helemaal niet roken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt