Mensen die veel huilen, zijn emotioneel sterker: dat zegt de wetenschap - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mensen die veel huilen, zijn emotioneel…
De 10 signalen van het feit dat je ziel moe is, niet je lichaam Vrouwen die vroeg opstaan zijn minder vatbaar voor een depressie

Mensen die veel huilen, zijn emotioneel sterker: dat zegt de wetenschap

24.719

De normen van de moderne samenleving vereisen dat we altijd positief, briljant en opgewekt zijn. Wie huilt wordt gezien als een zwak persoon die emoties niet aankan. De waarheid is echter een andere: zij die vaak huilen en het huilen als een uitlaatklep gebruiken weten, meer dan anderen, met stress en externe druk om te gaan. Dit komt omdat huilen kan opluchten, zodat je je daarna beter voelt. Het onderdrukken van emoties kan tot kwalen leiden.

Vaak huilen om stoom af te blazen, geeft je een beter emotioneel evenwicht: degenen die veel huilen, weten dat welzijn het gevolg is van het loslaten van de emoties en ze niet onderdrukken.

In feite zegt de wetenschap dat degenen die niet kunnen huilen of die er alles aan doen om dat te voorkomen, meer geneigd zijn om aandoeningen en pathologieën te ontwikkelen. Huilen is een echte reiniging van de ziel, die de negativiteit opheft: het is geen toeval dat de oplossing voor een probleem na een huilbui vaak helder is, maar onzichtbaar wanneer woede of verdriet de gedachten vertroebelt.

Een huilbui, dat is bewezen, laat endorfines in het lichaam vrij: dit betekent dat ons lichaam zich beter voelt na te hebben gehuild. We ervaren het elke keer als we er niet meer tegen kunnen en besluiten om onszelf te bevrijden van een emotie die ons schade toebracht.

Deskundigen zeggen ook dat huilen nog effectiever is wanneer we naast ons iemand hebben die emotionele steun kan bieden, advies kan geven of eenvoudig de gemoedstoestand kan begrijpen van degenen die huilen, zonder iets te hoeven zeggen.

Het is duidelijk dat huilen als positief wordt beschouwd wanneer het door een bepaalde factor wordt veroorzaakt: maar als het ongemotiveerd en langdurig is, kan het een symptoom zijn van een innerlijke malaise die mogelijk met een professional moet worden behandeld.

Is huilen voor jou ook iets onmisbaars?

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt