Vrouwen denken er 17 keer per jaar over om te stoppen met werken: dat zegt een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen denken er 17 keer per jaar over…
Een bekende stuntman in Hollywood riskeerde zijn leven om honderden paarden te redden uit de branden in Californië Verspil geen tijd aan wraak nemen, dat doet het leven al voor je

Vrouwen denken er 17 keer per jaar over om te stoppen met werken: dat zegt een studie

610
Advertisement

De arbeidswereld heeft een steeds grotere impact op ons leven. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken.

Over werk en goede of verkeerde keuzes gesproken, een groep Britse onderzoekers heeft een onderzoek uitgevoerd onder mannen en vrouwen op de werkplek; er kwamen bijzondere gegevens naar voren, zoals het feit dat vrouwen er minstens 17 keer per jaar over denken om te stoppen met werken. Een gegeven dat te denken geeft en vraagtekens zet bij de redenen die tot een vergelijkbare beslissing leiden.

Volgens de studie denken vrouwen gemiddeld 17 keer per jaar om te stoppen met werken. 34% van de geïnterviewden denkt dat ze helemaal opnieuw beginnen, in een compleet andere context.

Werken in een ongezonde omgeving of het uitvoeren van taken waar je niet geschikt voor bent, kan van grote invloed zijn op de gezondheid van een persoon; dit is de reden waarom er maar weinig mensen zijn die stilstaan bij het nadenken over de mogelijkheid om van baan te veranderen.

Aan de basis van de gegevens over vrouwen zouden verschillende verklaringen zijn; als vrouwen erover nadenken hun baan te verlaten, komt dat omdat vrouwelijke werknemers gemiddeld 670 problematische kwesties hebben die te maken hebben met het vrouw zijn, gedurende een hele carrière.

Ook het forenzen is een van de bepalende factoren bij het kiezen om te stoppen met werken; de studie schat dat een gemiddelde forens drie keer de omtrek van de aarde rondreist gedurende zijn hele carrière.

Onverwachts is er ook iets anders dat vrouwen zou dwingen om van baan te veranderen; relaties met bazen of collega's. Dit aspect, waar de studie zich weinig in verdiept heeft, opent een discussie met zeer actuele thema's, zoals intimidatie op het werk - variërend van pesten tot die van seksuele aard. Het is passend om de gevallen te onderscheiden waarin de verwijdering van de werkplek wordt gedwongen - bijvoorbeeld na een opdringerige houding - of vrijwillig.

Concluderend zetten de uitkomsten van het onderzoek ons tot nadenken aan; als vrouwen er tot 17 keer per jaar aan denken van baan te veranderen, zijn we er dan wel zo zeker van dat de samenleving er alles aan doet om hen toegankelijk maken in de wereld van het werk?

foto: maxpixel.net
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt