Waarom de oma van moeders kant zo belangrijk is bij de opvoeding van een kind - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Waarom de oma van moeders kant zo belangrijk…
Hier zijn de 16 redenen waarom de Schorpioen wordt beschouwd als het meest krachtige teken van de dierenriem Veel slapen tijdens het weekend is goed voor de gezondheid en voegt een jarenlange levensduur toe

Waarom de oma van moeders kant zo belangrijk is bij de opvoeding van een kind

33.730
Advertisement

In het leven van ieder van ons is de rol van grootouders, van vaders- of moederskant, fundamenteel geweest voor onze opvoeding. Volgens sommige wetenschappers is er echter een belangrijk verschil tussen de vier grootouders. Hun studies hebben aangetoond dat de oma van moederskant degene is die het meest van invloed is op de opvoeding van de kleinkinderen en dat de reden daarvoor in de genen te vinden is. Geleerden hebben hun onderzoek onderverdeeld in 4 punten over die sterke band tussen kleinkinderen en oma's van moeders kant.

1. Delen van genetisch erfgoed

foto: pixabay.com

Over het algemeen delen grootouders minder dan 25% van hun genetisch erfgoed met hun kleinkinderen. Het DNA van de oma van moederskant blijkt echter degene van de hoogste graad te zijn in vergelijking met de andere.

2. De band is sterker

foto: pixabay.com

Vanwege het feit dat de oma van moederskant meer delen van haar genetische code deelt dan de anderen, hebben ze een sterkere band met hun kleinkinderen, ook vanuit psychologisch oogpunt.

Advertisement

3. Ze is zelf ook moeder

Genetisch gezien beïnvloeden oma's van moeders kant met name (25%) het X-chromosoom van de kleinkinderen van beide geslachten, terwijl van vaders kant het X-chromosoom alleen aan de kleindochters en niet aan de kleinzonen doorgeeft. Bovendien zijn de oma's van moederskant zelf moeder en delen zij daarom een moederlijke band met hun kleinkinderen.

4. Het doorgeven van emoties

Deze laatste theorie, van de Chileense romanschrijver Alejandro Jodorowsky, beweert dat moeders tijdens het delen van hun genen ook emoties doorgeven aan hun dochters, die ze als gevolg daarvan zullen doorgeven aan hun eigen dochters, enzovoort.

Vanzelfsprekend beweert deze studie op geen enkele manier dat de link met de andere grootouders niet zo sterk en zinvol zou zijn. De wetenschappers die dit onderzoek hebben uitgevoerd, hebben voornamelijk de genetische codes bestudeerd die zijn overgedragen aan andere generaties. Alle grootouders zijn speciaal en uniek in het leven van hun kleinkinderen, dit lijdt geen twijfel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt