Elke dag zingen vermindert stress en verhoogt de levensverwachting: dat zegt een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke dag zingen vermindert stress en…
Slimmere mensen hebben meestal weinig vrienden Geduld is een bijzonder kenmerk van mentaal sterke mensen

Elke dag zingen vermindert stress en verhoogt de levensverwachting: dat zegt een studie

4.935
Advertisement

Nieuw onderzoek zegt dat elke dag zingen stress vermindert en je helpt langer te leven. Bovendien kan muziek pijn verlichten, het laat je harder werken en helpt te ontspannen. Om Jimi Hendrix te citeren: "Muziek liegt niet. Als er iets te veranderen is in deze wereld, dan kan dat alleen door middel van muziek". Een van de beste manieren om voordelen uit muziek te halen, is door te zingen. Onderzoek op dit gebied heeft aangetoond dat zingen onze gezondheid kan verbeteren, geluk kan vergroten en zelfs ons leven kan verlengen.

foto: maxpixel.net

Zingen is ook goed voor de hersenen, waardoor endorfines, hormonen die geluk produceren, gelijktijdig met oxytocine, hormonen die stress en angst verminderen, kunnen worden vrijgegeven. Oxytocine vermindert ook gevoelens van depressie en eenzaamheid, waardoor we ons meer verbonden voelen met de wereld, wat precies de reden is waarom het zingen met andere mensen ons nog beter doet voelen!

Een studie uitgevoerd door wetenschappers aan de Universiteit van Göteborg in Zweden heeft aangetoond dat mensen die samen zingen, zo verbonden met elkaar zijn dat ze uiteindelijk een gesynchroniseerde hartslag hebben.
Zingen vereist ook een diepe concentratie op de ademhaling, die reageert op belangrijke spiergroepen in het bovenlichaam en uitstekend is voor zowel de long- als cardiovasculaire gezondheid.

Björn Vickhoff, de onderzoeker die het onderzoeksteam coördineerde, zei: "Een lied is een vorm van regelmatige en gecontroleerde ademhaling, omdat de uitademing plaatsvindt in de zinnen van het stuk en de inademing zich tussen hen afspeelt. Het geeft je min of meer hetzelfde effect als yoga-ademhaling. Het helpt je ontspannen en er zijn aanwijzingen die ons vertellen dat het een voordeel voor het hart oplevert. Daarom zou je kunnen zeggen dat zingen beter is dan yoga!".

Onderzoek heeft ook aangetoond dat zingen lage niveaus van cortisol produceert, stress vermindert en ons immuunsysteem verbetert.

Tot slot bleek uit een gezamenlijk onderzoek van de universiteiten van Harvard en Yale in 2008 dat zingen de levensverwachting verhoogt.
Dus waar wachten we nog op? Laten we gaan zingen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt