5 keer het gedrag van ouders die de kinderen hun hele leven bij zich dragen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 keer het gedrag van ouders die de…
4 onmiskenbare tekenen dat degene die je tegenover je hebt vals is Jij bent ook verantwoordelijk voor de manier waarop anderen je behandelen

5 keer het gedrag van ouders die de kinderen hun hele leven bij zich dragen

5.431
Advertisement

Ouder zijn is een moeilijke taak. Alle ouders willen graag geweldige kinderen hebben: beleefde en lieve kinderen, verantwoordelijke mensen en nuttig voor de samenleving. Maar ouders richten zich vaak meer op het plannen van de toekomst voor kinderen, in plaats van het juiste fundament te leggen in het heden waarin ze zich bevinden. Het komt vaak voor dat ouders denken dat zolang hun kinderen klein zijn, ze alleen moeten gehoorzamen en dat het opvoeden van een kind daartoe beperkt is.

Deze houding genereert onvermijdelijk de steeds toenemende aanwezigheid van transgressieve kinderen en ongelukkige volwassenen. Juist de jeugd is het belangrijkste moment van ons leven, omdat we in deze periode de basis leggen van wat we zullen zijn als volwassenen en, juist in deze periode, laat het gedrag van de ouders een onuitwisbare stempel achter, soms positief, soms negatief.

Er zijn dingen die kinderen niet snel zullen vergeten: we analyseren er een aantal.

1. Kinderen vergeten mishandelingen nooit. Het is normaal dat er in de relatie tussen ouders en kinderen discussies en conflicten zijn, maar wat het verschil maakt, is de manier waarop met deze problemen wordt omgegaan. Veel ouders beschouwen helaas, en maken een grote fout, dat mishandeling een nuttig hulpmiddel is om hun kinderen op te voeden. Maar de mishandeling zal zich transformeren in een gebrek aan zelfrespect en in een bron van wrok.

2. Kinderen vergeten nooit hoe een ouder de andere ouder behandelt. De relatie die bestaat tussen ouders is de basis waarop het kind relaties zal realiseren. Het is zeer waarschijnlijk dat hij als volwassene met zijn partner zal herhalen wat hij als kind thuis met zijn ouders zag.

3. Kinderen vergeten nooit de momenten waarop ze zich beschermd voelden. De angsten van kinderen zijn groter en sluipender dan die van volwassenen, ook omdat ze niet in staat zijn de lijn die de werkelijkheid van de verbeelding scheidt, goed te onderscheiden. Ouders zijn de mensen die ze het meest vertrouwen en ze zoeken in hen naar dat gevoel van veiligheid dat hen helpt te leren en te ontdekken wat ze niet weten.

4. Kinderen vergeten nooit het gebrek aan aandacht. Voor een kind is de liefde die zijn ouders voor hem voelt sterk verbonden met de aandacht die ze van hen krijgen. Kinderen zullen denken dat ze niet geliefd zijn bij hun ouders als ze niet de tijd met hen doorbrengen die nodig is om hen te leren kennen en te weten wat er in hun wereld gebeurt.

5. Kinderen vergeten nooit de waarde die ouders aan het gezin geven. Kinderen zullen nooit vergeten of hun vader of moeder in staat is geweest om het gezin op de eerste plaats te zetten. Als ouders absolute prioriteit geven aan het gezin, zullen de kinderen de waarde van loyaliteit en genegenheid leren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt