Volgens psychologen doen ouders die hun kinderen op een gezonde manier opvoeden, deze 5 dingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens psychologen doen ouders die…
Koffie drinken met een vriendin is de beste therapie tegen de stress van het dagelijks leven De prachtige spirituele missie van honden in ons leven

Volgens psychologen doen ouders die hun kinderen op een gezonde manier opvoeden, deze 5 dingen

5.349
Advertisement

Een van de effecten van de diepgaande technologische veranderingen van onze tijd ligt in het feit dat de kinderen van tegenwoordig opgroeien vergezeld door een veelheid aan verschillende apparaten en spelletjes, waarmee ze urenlang bezig kunnen blijven, zonder dat de betrokkenheid van ouders nodig is.

Dit leidde onvermijdelijk tot een verandering in de opvoeding en in de relatie tussen ouders en kinderen, wat aanleiding gaf tot talloze twijfels over de effectiviteit van de huidige manieren van opvoeding.

Deze vragen zijn beantwoord door de psychologen van de universiteit van Harvard, die ontdekten dat deze vijf elementen de basis vormen voor een gezonde en positieve opvoeding van kinderen.

foto: Max Pixel

1. QUALITY TIME DOORBRENGEN MET DE KINDEREN. Kinderen moeten open kunnen communiceren met hun ouders, gehoord worden en samen met hen de dingen doen waar ze van houden; in één woord, ervaringen en ideeën met hen delen - iets wat geen Xbox ooit zou kunnen doen. Op deze manier zullen ze hun jeugd herinneren als een positieve en mooie fase, en zullen ze nadenkende mensen worden. Je hebt niet veel nodig: lees gewoon een verhaaltje voor aan de kinderen voordat ze naar bed gaan, speel hun favoriete spellen, stel hen vragen over de dag - wat was het beste en het vervelendste deel, wat hebben ze geleerd, enz.
2. EEN MORAAL VOORBEELD EN EEN MENTOR VOOR KINDEREN ZIJN. Kinderen hebben de neiging het gedrag dat zij om zich heen zien na te doen, vooral die van hun ouders. Daarom is het belangrijk om eerlijk, gelijk en juist te zijn: het doel is hen niet alleen goede manieren, nederigheid en eerlijkheid te leren, maar ook om voor zichzelf te zorgen. Op deze manier zul je ook het vertrouwen en respect krijgen. Het is daarom noodzakelijk om je fouten toe te geven en er openlijk met hen over te spreken; verontschuldig je en laat zien hoe je het wilt goedmaken en voorkom dat je dezelfde fout herhaalt, en leg uit wat je hebt geleerd.

foto: pixabay

3. SPOOR KINDEREN AAN OM HOGE ETHISCHE VERWACHTINGEN TE HEBBEN, DOOR VOOR ANDEREN TE ZORGEN. De mens moet socialiseren en moet dit leren het als kind te doen, zorgend voor de mensen om hem heen en zelfzuchtig gedrag vermijden. Dit moet een prioriteit zijn wanneer kinderen worden aangemoedigd om hoge ethische verwachtingen te hebben: ze moeten leren om het juiste te doen, zelfs als het moeilijk is, en om verantwoordelijkheden en verplichtingen te respecteren. Zeg je kind elke dag "Het belangrijkste is dat je aardig en gelukkig bent". Nodig hem uit om de gevolgen van zijn acties voor anderen te overwegen en een positieve oplossing voor iedereen te vinden.
4. LEER JE KINDEREN DANKBAARHEID TE TONEN. Dankbaarheid heeft een dubbel gunstig effect op degenen die het zijn: niet alleen zijn deze mensen behulpzaam, goedgeefs, meelevend en toegeeflijk - oftewel betere mensen - maar ze zijn ook meestal gelukkiger en gezonder. Het is echter ook noodzakelijk dat kinderen onderscheid maken tussen plichten en vriendelijkheid. Zoals Harvard-psychologen beweren: "Verwacht dat kinderen regelmatig helpen met huishoudelijke taken, en prijs alleen zeldzame vriendelijkheid. Wanneer dit soort routinematige acties eenvoudig worden voorspeld en niet beloond, zullen ze eerder verankerd raken in de acties van elke dag." Het is dus goed om kinderen aan te moedigen om dankbaar te zijn en dankbaarheid te ontvangen voor hun vriendelijkheid, door hen een voorbeeld te geven.
5. BREID DE HORIZON VAN JE KINDEREN UIT. Meestal omringen kinderen zich over een kleine kring mensen - familie en goede vrienden - maar het is van cruciaal belang dat na verloop van tijd het aantal mensen die hun aandacht verdienen, wordt uitgebreid om het concept van gemeenschap te leren. Daarom kunnen we hen aanmoedigen om de perspectieven en gevoelens van anderen te beschouwen, en problemen bespreken die andere groepen mensen raken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt