Koffie drinken met een vriendin is de beste therapie tegen de stress van het dagelijks leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Koffie drinken met een vriendin is de…
Fysieke aantrekkingskracht, zonder de mentale, is niet genoeg. Volgens psychologen doen ouders die hun kinderen op een gezonde manier opvoeden, deze 5 dingen

Koffie drinken met een vriendin is de beste therapie tegen de stress van het dagelijks leven

24.787
Advertisement

De wereld van vandaag verloopt met zo'n snelheid dat we vaak aan het eind van de dag doodop zijn, zonder te begrijpen wat we allemaal hebben gedaan. Om deze hectische ritmes te kunnen volgen en al onze taken en plichten uit te voeren, zijn we daarom gedwongen om noodzakelijkerwijs de nodige energie te hebben om deze nieuwe manier van leven bij te houden.

Maar hoe hard we ook proberen, we zijn er niet altijd toe in staat: we lopen het risico van totale uitputting, oftewel een "burn-out".

foto: maxpixel

Het gaat om een toestand van complete uitputting - fysiek en mentaal - die, hoewel het niet kan worden geconfigureerd als een echte ziekte, wordt het wel erkend als een symptoom van verschillende meer ernstige pathologieën. Een van de kenmerkende aspecten van deze aandoening is het gevoel van emotioneel onvermogen/uitputting, dat bestaat uit een bepaalde psychologische toestand die voortkomt uit de voortdurende plichten en de onmogelijkheid om tijd te vinden om te ontspannen, zich toewijden aan iets dat niet veeleisend is.

Het lijkt erop dat er geen ruimte meer is voor vrije tijd, geabsorbeerd als iemand is van werk- en gezinsverplichtingen; ook het feit dat men zich verplicht voelt om overeen te stemmen met een bepaald model dat door de maatschappij wordt opgelegd, van waaruit de plicht om sociale plichten te vervullen "impliciet" is, overeen te komen, deel te nemen aan sociale evenementen, enz.

De echte tijd voor zichzelf en voor de mensen die ons een goed gevoel geven, is er daarom bijna niet. Volgens de experts is het echter noodzakelijk om die tijd te vinden, het is zelfs van essentieel belang.

foto: pexels

Al in 1987 had onderzoek door de Universiteit van Maryland aangetoond dat vroijkheid het beste middel is tegen stress, depressie en alle daaruit voortvloeiende verstoringen. Door de effecten van komische programma's en komedies op een steekproef van mensen te bestuderen, kwamen de fysieke en psychologische voordelen ervan duidelijk naar voren, later bevestigd door tal van andere onderzoeken op hetzelfde gebied.

Het is daarom belangrijk om tijd vrij te maken om de geest van de verplichtingen te zuiveren, en te ontspannen, misschien een kopje koffie of een biertje te drinken met een vriend, weg van de menigte, om lekker te kletsen. Wat ooit werd aangezien voor nietsdoen, of authentieke gezelligheid, is vandaag misschien een luxe geworden, maar een luxe die moet worden toegestaan als je jezelf en anderen een goed gevoel wilt geven.

Advertisement
foto: Maxpixel
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt