Fysieke aantrekkingskracht, zonder de mentale, is niet genoeg. - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Fysieke aantrekkingskracht, zonder de…
Mensen die geen eigen leven hebben, hebben de neiging om over dat van anderen te praten Koffie drinken met een vriendin is de beste therapie tegen de stress van het dagelijks leven

Fysieke aantrekkingskracht, zonder de mentale, is niet genoeg.

1.347
Advertisement

We lopen over straat en plotseling worden onze ogen gevangen door de schoonheid van een onbekend persoon die, als een magneet, onze aandacht en verbeeldingskracht aantrekt; wie heeft niet zo'n soortgelijke situatie meegemaakt. Dat het fysieke aspect zijn gewicht heeft in het verhogen van onze interesse en misschien zelfs in het verliefd worden, is heel gewoon.

Als een uitgemaakte zaak moet echter worden bevestigd dat fysieke schoonheid op zich niet voldoende is om een relatie te kunnen creëren en vooral om een relatie te onderhouden; onmisbaar is de mentale aantrekkingskracht.

foto: pxhere

Natuurlijk, als we niet waren aangetrokken door die magnetische blik of het betoverende gezicht, zouden we misschien nooit in de verleiding zijn gekomen om die persoon te benaderen, te leren kennen, alle persoonlijke kwaliteiten te leren kennen. Fysieke aantrekkingskracht kan zelfs een belangrijke stimulatie van onze aandacht zijn, maar het is niet genoeg: als het object van ons verlangen - misschien in eerste instantie fysiek - onze intellectuele, emotionele interesse niet verovert, eindigt zelfs de vlam van de meest hartstochtelijke passie om na verloop van tijd te doven.

De relatie van een stel ontstaat spontaan wanneer twee mensen het zo goed met elkaar kunnen vinden om samen hun leven door te brengen, dat ze niet zonder elkaar kunnen.

foto: pixabay

Het is duidelijk voelbaar wanneer je op een bepaald moment van de dag een probleem hebt en je gewoon de troost wilt vinden van die persoon die in staat is om met een knuffel, al ons lijden te verlichten. Maar we voelen het ook als we ergens blij om zijn, en we het graag met die persoon zouden willen delen, want dat zou alleen maar onze vreugde vergroten.

We willen het gevoel hebben dat we samen met onze partner elk sociaal masker, elke oppervlakkigheid, van onszelf kunnen verwijderen en onszelf te kunnen zijn. En dit gebeurt wanneer we ons begrepen voelen en de andere persoon onze ziel zo goed kent, dat deze ook van onze fouten houdt - en omgekeerd.

Geconfronteerd met de totaliteit en diepgang van een authentieke relatie, is het esthetische aspect absoluut niet relevant. Ook omdat ware liefde altijd mooi is in de ogen van geliefden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt