Een onderzoek bevestigt: het ego van fragiele mannen voelt zich bedreigd door intelligente vrouwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een onderzoek bevestigt: het ego van…
Een aantal dingen die je beter kunt negeren om een zorgeloos leven te leiden Dit zijn de signalen om erachter te komen of je iemand voor je hebt die je kunt vertrouwen

Een onderzoek bevestigt: het ego van fragiele mannen voelt zich bedreigd door intelligente vrouwen

Door Janine
1.243
Advertisement

Een van de clichés van het paar wil de sterke en beschermende man en de breekbare en lieve vrouw; een nogal gedateerde voorstelling die moeilijk de moderne realiteit beantwoordt. Tegenwoordig beschrijven vrouwen zichzelf liever als onafhankelijk, vastbesloten en gericht op persoonlijke bevestiging, zowel op het werk als in het privé-leven.

En toch, in de mannelijke verbeelding worstelt de figuur van de sterke vrouw, de "alfa", om zichzelf op te leggen als de ideale partner, en geeft hij de voorkeur aan een gevoeliger, delicater en - volgens sommige studies - minder intelligente vrouw aan zijn zijde.

foto: pixabay

Een onderzoek uitgevoerd door een groep onderzoekers van de Universiteit van Buffalo, de Universiteit van Texas en de California Lutheran University vroeg een aantal mannen of zij in staat zouden zijn om met een vrouw om te gaan die slimmer was dan zij: hoewel 90% met ja beantwoordde, verloren zij, toen ze de scores kregen van de vrouwen die aan het onderzoek deelnamen, alle belangstelling voor hen. Dit toont aan dat mannen zich aangetrokken voelen tot de meest intelligente en competente vrouwen, alleen als ze zich fysiek op afstand bevinden, oftewel, op een abstracte manier.

Deze resultaten werden bevestigd door een ander onderzoek, waarin de deelnemende mannen werd gevraagd hun mannelijkheid te analyseren en beschrijven in een situatie waarin ze door een vrouw waren overtroffen. Het bleek dat mannen meer aangetrokken werden tot deze vrouwen wanneer de doelen in kwestie psychologisch afstandelijk waren - dat wil zeggen, van weinig belang; maar wanneer ze verband hielden met psychologisch nabije doelen, nam het verlangen naar deze vrouwen drastisch af.

Daarom heeft de wetenschap aangetoond dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die minder intelligent zijn dan zij, omdat de beste, sterkere en zelfvoorzienende vrouwen worden beschouwd als een bedreiging voor hun ego.

Dit is echter geen goede reden voor vrouwen om te stoppen met het nastreven van hun dromen op elk gebied, en aantonen dat zij het, net als hun mannelijke tegenhangers, aankunnen. Immers, niet alle mannen zijn gelukkig hetzelfde en er is geen reden waarom zij hun talenten, hun kracht en hun vastberadenheid zouden moeten verbergen om tevreden te zijn met iemand die hen niet waardeert zoals ze zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt