Door weinig te slapen kun je tot 1 kilo per week aankomen, dat zegt een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Door weinig te slapen kun je tot 1 kilo…
Dwing kinderen niet om volwassenen te kussen: ze hebben het volste recht om te beslissen tot wie en hoe ze zich moeten verhouden Het trieste verhaal van de kinderen van Lidice, die iedereen die hen in de ogen kijkt emotioneert

Door weinig te slapen kun je tot 1 kilo per week aankomen, dat zegt een onderzoek

4.883
Advertisement

Aan het einde van een lange en vermoeiende dag op het werk, willen we vaak alleen maar naar huis gaan en onder de dekens duiken - en welterusten. Iedereen houdt van slapen, maar slapen is een essentiële noodzaak, omdat het lichaam hierdoor in staat wordt gesteld de fysieke energie die het gedurende de dag heeft gebruikt, te herstellen.

Bij de afwezigheid van slaap kunnen zich vele aandoeningen voordoen, die de levenskwaliteit van de persoon ondermijnen, waaronder gewichtstoename. Met name de gewoonte om minder dan 7 uur per dag te slapen, kan ervoor zorgen dat je een kilo per week aankomt.

Weinig slaap verhoogt namelijk de eetlust, zoals uitgelegd door het Sleep and Metabolism Center van de University of Chicago: "Er bestaat geen twijfel dat ontoereikende slaap de honger begunstigt, waardoor er overdag meer voedsel wordt opgenomen en een aanzienlijke toename in gewicht".

In het bijzonder veroorzaakt minder dan 7 uur slapen een gebruik tot 300 calorieën meer per dag, wat kan leiden tot een kilo per week.

foto: pixabay

We eten omdat het lichaam wakker moet blijven om te kunnen omgaan met een situatie die als kritiek wordt geclassificeerd, oftewel de afwezigheid van rust. Bovendien neemt leptine - het verzadigingshormoon - zonder slaap af, waardoor honger ontstaat.

Daarom bestaat de beste manier om fit te blijven, naast een gezond en uitgebalanceerd dieet en fysieke activiteit, ook uit het slapen van het juiste aantal uren per nacht - tenminste 8. Misschien vangen degenen die slapen geen vis, maar ook geen overtollige kilo's!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt