Kleed je je altijd in het zwart? Dit is jouw psychologisch profiel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kleed je je altijd in het zwart? Dit…
Een verstandige vrouw klaagt niet, maar probeert een verandering aan te brengen Goed nieuws: door je te wijden aan de huishoudelijke schoonmaak, leef je langer, dat zegt een wetenschappelijk onderzoek

Kleed je je altijd in het zwart? Dit is jouw psychologisch profiel

19.191
Advertisement

Mode verandert elk seizoen, en daarmee lijkt het erop dat onze kledingkast ook moet veranderen; met als gevolg dat, terwijl onze kast vol raakt, onze portemonnee steeds leger wordt. Het alternatief is om altijd klassieke kleding te dragen, of te kiezen voor elegantie, die, als hij geen naam heeft - of op zijn minst een naam die toegankelijk is voor onze zakken - tenminste een kleur heeft: zwart.

Sommige mensen hebben hun eigen unieke kleur, ongeacht mode en situatie; en omdat alle kleuren onze hersenen op een andere manier stimuleren, weerspiegelt zelfs de neiging om alleen zwarte kleding te dragen onze persoonlijkheid.

Dit is het psychologisch profiel van degenen die altijd in het zwart gekleed gaan, altijd en overal.

foto: pexels

De aantrekkingskracht voor de kleur zwart betekent over het algemeen de wens om macht te claimen en je prestige te bevestigen: ambitie dwingt je om jezelf te beschermen tegen alle mogelijke kritieken en pijn.

In die zin is iemand die zich altijd in het zwart kleedt een beheerst maar zeer gevoelig persoon: hij probeert zichzelf te beschermen tegen emoties - die van duizend kleuren - en creëert zo een afstand of communiceert het verlangen naar respect, min of meer onbewust. Daarbij probeert hij zichzelf te beschermen tegen de emotionaliteit die hij niet onder controle heeft: omdat hij bijzonder emotioneel en neurotisch is, vecht dit type persoon om angst af te weren en blijft hij gefocust op zijn eigen doelen; een taak die gemakkelijker is als je niet wordt afgeleid door kleurrijke prints.

Dit betekent niet dat je last hebt van kleuren in het algemeen: de anderen in de buurt kunnen heel goed iets kleurigs dragen - dit doet hen verder niets, als wel hun identiteit, die ze moeten verdedigen en leiden met de kleur zwart. Vooral vrouwen die zwart dragen, willen de aandacht van hun kleding niet afleiden, om zich op hun manier van zijn te concentreren.

Maar zwart is ook de kleur die wordt gebruikt om te imponeren, gerust te stellen of te verleiden: mensen in het zwart geven blijk van betrouwbaarheid, zoals blijkt uit de resultaten van een onderzoek volgens welke zwart wordt geassocieerd met "goede" kenmerken (vertrouwen, intelligentie, sensualiteit) en zelden tot de negatieve (arrogantie). Bovendien inspireert, volgens 64% van de mannen en 50% van de vrouwen, deze kleur tot zelfstandigheid.

Daarom, als zwart de kleur is waar je van houdt, wees dan niet bang om het te dragen, wanneer je maar wilt: anderen zullen je waarderen en je zult onder elke omstandigheid gepast gekleed gaan.

Tags: ModePsychologie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt