Mannen roddelen vaker dan vrouwen, dat onthult een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mannen roddelen vaker dan vrouwen, dat…
Vergeving is een remedie voor de ziel, maar het betekent niet dat we vergeten wat er is gebeurd Deze brief is voor jou, te vaak denk je dat je het niet aankunt

Mannen roddelen vaker dan vrouwen, dat onthult een onderzoek

Door Janine
2.106
Advertisement

De uitdrukking "nieuwsgierigheid is vrouwelijk" benadrukt hoe vrouwen meer geneigd zijn om geïntrigeerd te zijn door alles en iedereen. Het plezier houdt niet alleen op geïnformeerd te worden over de zaken van anderen, maar om het zo vaak mogelijk te delen met vrienden en kennissen. De indiscretie wordt daarom altijd op een schilderachtige manier in roze met het universum geassocieerd, tenminste tot vandaag. Een onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de echte roddelaars mannen zijn.

Vergeet de klassieke situatie waarin groepen vrouwen bij de kapper bijeenkomen om zichzelf aan de meest ongebreidelde roddels over te geven, omdat het het "sterke geslacht" is dat te veel lijkt te kletsen. De sociale netwerken werden onderzocht, waarbij mannen veel actiever bleken te zijn in het uitwisselen van vertrouwelijkheden over andere mensen. Alsof dit nog niet genoeg is, zijn zij statistisch gezien die gebruikers die meer bezig zijn met hun "virtuele" reputatie en winnen ze ruim met 24% tegenover 17% van de vrouwen.

Het mannelijke geslacht leek meer aandacht en gevoeligheid te hebben voor details over het leven van anderen, en toonde ook een sterke neiging om zelfs gênant nieuws over hun vrienden te melden. In het onderzoek werd een steekproef van proefpersonen gevraagd of zij ooit iets persoonlijks over dierbaren zouden kunnen posten. Ook in deze omstandigheid hebben de mannen de vrouwen verslagen met 14% tegen 8%.

foto: pexels

Over iemands leven roddelen is niet beleefd noch gezond, ongeacht wie het doet, mannen of vrouwen. Een scherpe opmerking kan uitmonden in een veroordeling en niemand kan voorspellen wat een simpel "gerucht" zou kunnen veroorzaken. Heel vaak komen de roddels zelfs bij het slachtoffer terecht, waardoor zijn of haar leven onmogelijk wordt.

Als vroeger roddels schade aanrichtten, wordt tegenwoordig dankzij het internet een bericht "fake news", waarbij geen rekening wordt gehouden met factoren als objectiviteit, waarheid of voordeel van de twijfel. Sociale netwerken hebben de plaats ingenomen van de rechtbanken, zodat iedereen een rechter, jury en beul is. Tijden veranderen en daarmee ook sociale gebruiken. Geen wonder dat in een wereld waar mannen meer anti-rimpelcrèmes gebruiken dan vrouwen, zij vandaag de eersten zijn om op de hoogte te blijven als het gaat om roddels, zowel binnen als buiten het netwerk.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt