7 dingen die gebeuren als je thuis een laurierblad verbrandt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 dingen die gebeuren als je thuis een…
De romantische legende van het ontstaan van de tulp, de bloem van de lente en de liefde Dit zijn de strategieën waarmee sommige mensen er altijd in slagen de dingen in hun voordeel te veranderen

7 dingen die gebeuren als je thuis een laurierblad verbrandt

35.469
Advertisement

De laurier is een aromatische en geneeskrachtige plant, die wordt geleverd in de vorm van een groenblijvende boom of struik, en waaraan altijd belangrijke gunstige eigenschappen zijn toegekend.

Voor degenen die aan hun eigen klassieke studies dachten, opgelet: het geschenk dat deze plant geeft aan degenen die het gebruiken is niet de wijsheid. Als de oude Grieken en Romeinen het als heilig beschouwden, was het meer realistisch gezien vanwege de voordelen ervan in termen van gezondheid dan voor kwesties van wijsheid.

Door thuis een laurierblad te verbranden, kun je deze 7 voordelen krijgen.

foto: maxpixel

1. Versterkt het immuunsysteem. Laurier bevat ook eugenol, dat antioxiderende eigenschappen heeft en dat, samen met andere voedingsstoffen, het immuunsysteem ondersteunt.
2. Voorkomt diabetes. Dagelijkse consumptie van laurier helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en voorkomt diabetes type 2, dankzij de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.
3. Verlicht angst. De rook die wordt geproduceerd door het verbrande laurierblad geeft chemische verbindingen af zoals linalool, die, als ze worden ingeademd, angst en stress binnen 10 minuten verminderen, waardoor lichaam en geest zich ontspannen.
4. Opent de luchtwegen. Het onderdompelen van de laurierbladeren in heet water geeft een aroma af dat slijm vermindert.

5. Verlicht ontstekingen. Laurier heeft het grote vermogen om ontstekingen te verminderen, dankzij eugenol.
6. Meer mentale alertheid. Als de rook van de laurierblaadjes een kalmerend effect heeft, helpt het tegelijkertijd de hersenen te laten ontwaken dankzij de chemische verbindingen zoals cineol en helicine; daarom is het nuttig in gevallen van chronische vermoeidheid.
7. Verhoogt het bewustzijn. Nuttig tijdens meditatie en yoga, dankzij de kalmerende eigenschappen en mentale bewustwording, helpt laurier zich voor te bereiden op het bereiken van een staat van zelfbewustzijn.

Waarschijnlijk heb je laurier tot nu toe vooral in de keuken gebruikt om heerlijke gerechten te bereiden, maar het wordt tijd om ook een paar blaadjes in de woonkamer en slaapkamer te leggen, om alle potentiële voordelen ten volle te benutten ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt