Van je oma heb je veel fysieke aspecten geërfd... maar ook het temperament - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van je oma heb je veel fysieke aspecten…
22 schattige honden die erin zullen slagen je een goed humeur te geven Een harteloos persoon gooide een kitten in de vuilnisbak, maar deze hond heeft het geadopteerd

Van je oma heb je veel fysieke aspecten geërfd... maar ook het temperament

Door Janine
1.553
Advertisement

Elk persoon is het resultaat van de combinatie van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en omgeving. Maar er is ook een aangeboren component, iets chemisch en biologisch, dat de fysieke en karaktereigenschappen beeldhouwt die zich al in de chromosomen bevinden. Dit stopt niet bij de ouders, maar is geworteld in de grootouders, die het grootste deel van hun genetische samenstelling doorgeven. Vrouwen danken hun kwaliteiten en gebreken voornamelijk aan hun oma's van moeders kant, die een kostbaar erfdeel bewaken.

foto: Max Pixel

Dit nieuws is gebaseerd op een wetenschappelijke theorie die het vermogen toekent om somatische en emotionele elementen uitsluitend in de vrouwelijke lijn over te brengen. Dit lijkt af te hangen van het type cellen waarmee mannen of vrouwen zijn voorzien. In de praktijk heeft een kind, wanneer het wordt geboren, al het precieze aantal cellen dat haar op haar beurt weer zal laten voortplanten.

Deze bevatten de genetische informatie van de vorige generatie vrouwen. Om deze reden heeft het fenomeen erfelijke overdracht geen betrekking op zonen en duurt het tot meisjes in het gezin geboren blijven worden. Het is een onschatbare erfenis die bevestigt hoe speciaal het is om een vrouw te zijn, die veel verder gaat dan de capaciteit om leven te genereren.

De kleinkinderen kunnen daarom dezelfde kleur van de ogen van hun oma van moeders kant krijgen, de vorm van het gezicht, zelfs het temperament, de gebaren en de liefde of haat tegen bepaalde dingen. Dit fenomeen is zeer interessant omdat, hoewel elk individu altijd het vermogen heeft om zichzelf te definiëren, een substantieel deel altijd in de genetische code zal staan geschreven.

Een van de meest fascinerende aspecten van de geschiedenis is dat vaak die gelijkenissen, ook emotieve, zich manifesteren ondanks het feit dat grootmoeder en kleindochter ver van elkaar wonen, in een soort van "cellulair geheugen" dat elke vrouw met zich meedraagt. Zolang er dochters zijn, zal deze bagage van genetische herinneringen, van unieke waanideeën en buitengewone kwaliteiten met de tijd worden getransporteerd, waardoor elk meisje in een levend familiealbum verandert. Zeker, er zijn nog steeds zoveel mysteries die de wetenschap niet volledig heeft ontcijferd, maar het stelt op de een of andere manier gerust dat een deel van elk individu blijft bestaan, ook als het er niet meer is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt