Kurkuma en honing: een van de krachtigste “natuurlijke antibiotica” die we moeten kennen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kurkuma en honing: een van de krachtigste…
Deze kleine egeltjes zijn wees geworden, maar een speciale adoptiemoeder redt hen Alle voordelen van laurier, de plant die al duizenden jaren wordt gewaardeerd om zijn vele krachten

Kurkuma en honing: een van de krachtigste “natuurlijke antibiotica” die we moeten kennen

17.056
Advertisement

De moderne geneeskunde red elke dag miljoenen levens, dit is een feit. Een van de meest effectieve wapens in de strijd tegen ziekten, zijn ongetwijfeld antibiotica, maar ze worden vaak misbruikt met ernstige gevolgen voor de gezondheid en het milieu.

Er zijn ook natuurlijke producten die kunnen concurreren met farmaceutische remedies, in het geval van kleine aandoeningen waarvoor geen echte medicijnen nodig zijn: kurkuma en honing behoren bijvoorbeeld tot de krachtigste remedies.

foto: pixabay

Kurkuma. Het heeft antiseptische, antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het is niet alleen uitstekend voor het op smaak brengen van gerechten, maar ook als een supplement van mineralen en vitamines.

Honing. Het kan zowel als een lokale behandeling werken, die dus plaatselijk wordt aangebracht of oraal worden ingenomen. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases  toonde aan dat honing erin slaagde verschillende pathogenen en bacteriën te vernietigen waarop het werd gebruikt. De productkenmerken en voedingskwaliteiten maken het nuttig tegen: diabetes, hoge bloeddruk, griep- en verkoudheidsverschijnselen, hart- en vaatziekten, ontstekingen en brandwonden, luchtwegaandoeningen, spijsverteringsstoornissen, angst en depressie.

De combinatie van honing en kurkuma betekent een extreem krachtig "natuurlijk antibioticum", veel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en bekend als Golden Honey. Onder de mogelijke toepassingen kan het gebruik van deze producten als antibiotische crèmes op lichte wonden zijn, waarbij het gevaar van immuun resistentie wordt vermeden.

Kurkuma en honing moeten echter vooral worden beschouwd als bondgenoten voor de gezondheid, niet het wondermiddel voor alle kwalen en zeker niet de alternatieve oplossing voor de traditionele geneeskunde.

Volg in ieder geval altijd het advies op van je arts. Je kunt eenvoudig een drankje bereiden op basis van deze twee producten, ook thuis. Dit zijn de ingrediënten en de procedure die moet worden gevolgd:

  • 1 theelepel gemalen kurkuma (van therapeutische kwaliteit)
  • ¼ kopje rauwe honing
  • 2 druppels citroen etherische olie (optioneel)

Voeg de ingrediënten bij elkaar, meng ze goed en bedek alles. Zet de bereiding op kamertemperatuur. Schud het mengsel voor gebruik.

Een theelepel van dit energieconcentraat tijdens de koude maanden van het jaar, tijdens seizoensgebonden vermoeidheid of als dagelijkse gewoonte, stimuleert de gezondheid op een volledig natuurlijke manier!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt