Het hebben van een “kletsende" zus houdt de depressie weg... dat zegt de wetenschap! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het hebben van een “kletsende" zus…
Het wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn veelvoudige krachten: dit zijn alle voordelen van laurier 14 trucs om een goed verzorgde tuin te hebben zonder een fortuin uit te geven

Het hebben van een “kletsende" zus houdt de depressie weg... dat zegt de wetenschap!

3.598
Advertisement

In de relationele dynamiek en bij de ontwikkeling van individuen heeft elk gezinslid een belangrijke en andere rol dan de anderen. Ouders hebben de taak om de kinderen op te voeden en het te volgen pad aan te geven, maar broers en zussen zijn de reisgenoten die de weg mooier en minder vermoeiend kunnen maken. Op deze laatste twee figuren richten zich de studies van Laura Padilla-Walker, onderzoekster en professor aan de Brigham Young University.

foto: Pixabay.com

In detail heeft dr. Walker ontdekt dat hoewel moeder en vader de belangrijkste referentiekaders zijn voor elk kind, een broer of zus een nog grotere invloed kan hebben. In het bijzonder worden de effecten gezien vanuit het gezichtspunt van karakterontwikkeling en persoonlijkheid. De gegevens kwamen naar voren na een onderzoek bij een steekproef van 395 gezinnen met meer dan één kind en met ten minste één kind tussen de 10 en 14 jaar oud. In al deze gevallen heeft de aanwezigheid van een broer of een zus beslissende effecten gehad vanuit elk oogpunt.

De voordelen van het kunnen rekenen op leden van bijna dezelfde leeftijd zijn meer veiligheid, zelfrespect, vrijgevigheid, altruïsme en goedheid. Misschien vanwege de samenleving met een gelijkgesteld iemand en de dagelijkse dynamiek van de interactie, groeien deze kinderen gezonder en zelfstandiger op. Een ander interessant element werd ook waargenomen, namelijk dat alle kinderen met oudere of jongere zussen veel minder kans hadden om een ​​depressie te ontwikkelen in hun kindertijd of volwassenheid.

In feite werd opgemerkt dat het geslacht van het andere kind, kleiner of groter, de incidentie van deze stemmingsstoornissen veranderde. De zus kan daarom meer welzijn genereren door verdriet en eenzaamheid te verlichten. De reden kan liggen in de empathische neiging van vrouwen om zachter en begripvoller te zijn met hun broer, en hun vriendin en vertrouwenspersoon te worden. Bovendien heeft een zus vaak de neiging om opener te zijn, meer te praten en te delen: allemaal aspecten die het gedrag dat gevoelig is voor depressie en isolement weghouden.

Het is een beetje zoals een tweede moeder beschikbaar hebben, maar met wie geen schaamte of generatieconflict bestaat. Kortom, het hebben van een zus staat gelijk aan een geweldige hulpbron in je leven.

Source: https://news.byu.edu/news/sisters-give-siblings-better-mental-health

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt