De bekentenis van een verpleegster schokt een hele stad: "Ik heb 5.000 baby's in hun wiegjes voor de lol verwisseld” - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De bekentenis van een verpleegster schokt…
Politieagenten installeren water- en voedseldispensers voor zwerfhonden en hun gebaar krijgt een wereldwijde staande ovatie Dit zijn de 17 planten die de omgeving van je huis schoonmaken, dat zegt de NASA

De bekentenis van een verpleegster schokt een hele stad: "Ik heb 5.000 baby's in hun wiegjes voor de lol verwisseld”

23.219
Advertisement

Wanneer een baby wordt geboren, zijn er veel zorgen die in de gedachten van nieuwe ouders opkomen. "Zal het gezond zijn?" - "Zal ik de situatie aankunnen?" - "Zal ik genoeg melk hebben?"... Kortom, duizend twijfels over elk aspect van het leven van de nieuwkomer. Niemand zou echter een bepaalde vraag willen stellen: "Is de baby die ik in mijn armen heb wel echt mijn baby?”

En dit is precies de vraag die duizenden mensen stellen die kinderen hebben die in een kliniek in Zambia zijn geboren, de kraamafdeling van het University Teaching Hospital in Lusaka. Een van de verpleegkundigen gaf namelijk een verklaring af waar je als door aan de grond genageld zou blijven staan: in de loop van 12 jaar dienst zou de vrouw meer dan 5.000 baby's in hun wiegjes hebben verwisseld. De reden? Om het zachtjes uit te drukken is die onaanvaardbaar.

Elizabeth Mwewa, dit is de naam van de vrouw, zei dat ze nu pas spijt heeft van wat ze had gedaan: ze heeft een terminale ziekte, voelde de druk van haar geweten en wilde zich van deze ondraaglijke last verlossen. Het zou zijn gebeurd tussen 1983 en 1995, de jaren waarin de vrouw, voor de lol, opzettelijk pasgeborenen onmiddellijk na de geboorte in hun wiegjes zou hebben verwisseld.

Haar bekentenis komt ook voort uit het besef dat in de loop van de jaren vele huwelijken door haar schuld beëindigd konden zijn: veel vrouwen konden zelfs beschuldigd zijn van overspel, omdat hun kinderen er niet zo uitzagen als hun vaders. Nu wil de verpleegster vergeving vragen voor deze zonden, omdat ze - zoals ze zelf zegt -  niet voor God zou willen verschijnen met een schuldig geweten.

Advertisement

De autoriteiten hebben de kwestie zeer serieus genomen en zijn een grondig onderzoek gestart, ook om de mogelijkheid te vermijden dat het slechts een mythomane is (wat in werkelijkheid iedereen hoopt). Ondertussen hebben duizenden mensen zich verbaasd over haar verschrikkelijke woorden, die maar moeilijk te verteren zijn: "Als al je broers en zussen een erg donkere huid hebben en jij hebt een lichtere huid, dan heb ik je waarschijnlijk verwisseld” - zei de verpleegster, mensen uitnodigend die in die periode waren geboren om naar het ziekenhuis te gaan voor een DNA-test.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt