De 5 signalen waarmee je een jaloers persoon kunt ontmaskeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De 5 signalen waarmee je een jaloers…
21 foto’s die laten zien waarom honden volwaardige leden van het gezin zijn Wanneer een persoon overlijdt, blijft hij eigenlijk naast ons staan

De 5 signalen waarmee je een jaloers persoon kunt ontmaskeren

Door Janine
1.757
Advertisement

Iedereen is weleens jaloers op iemand anders geweest. Dit is een van de zeven meest voorkomende en frequente hoofdzonden, want vroeg of laat wil iedereen weleens in de schoenen van een anderen staan. Het object van verlangen kan liefde, carrière, uiterlijk, talent of gewoon een karaktertrek zijn. Hier zijn 5 emblematische symptomen die dit negatieve gevoel kunnen onthullen:

  • Gebrek aan filters. Met het excuus eerlijk en oprecht te zijn, zegt een jaloers persoon wat hij denkt zonder respect of beleefdheid, met de bedoeling pijn te doen of te kwetsen. Eerlijkheid is een handig alibi om zo meedogenloos en agressief mogelijk te zijn.
  • Vreugde als anderen falen. De jaloerse geniet wanneer iemand een fout maakt. Het succes van anderen zorgt ervoor dat hij lijdt, dus het zien mislukken wordt een bron van voldoening.
  • Valse hartelijkheid. Afgunst verschuilt zich vaak achter een masker van hypocrisie. Degenen die er het slachtoffer van zijn neigen ertoe om vriendelijk en aardig te zijn, maar in werkelijkheid zijn hun ware gevoelens heel anders.
  • Dominant sarcasme. De meest voorkomende benadering van een jaloers persoon is om anderen kapot te maken met scherpe ironie, grapjes en dubbelzinnige opmerkingen te maken. Het doel is om gelach en spot tegenover hun doelwit op te wekken.
  • Constante vergelijking. Zelfs wanneer ze niet in directe competitie met iemand zijn, voelen de afgunstigen zich voortdurend in rivaliteit met de mensen om hen heen. De reden ligt in hun egocentrisme die hen altijd aanspoort om vergelijkingen te maken met anderen, gedreven door de behoefte om te zegevieren.

Degenen die wanhopig willen zijn als iemand anders of iets hebben dat een ander heeft, lijdt in essentie aan een chronisch gebrek aan zelfrespect. Anderen worden altijd gezien als bedreigingen voor hun status, maar dit soort ambitie in plaats van een stimulans te zijn om hun situatie te verbeteren, verandert in een verlangen dat het verergert. In feite bestaat er een "gezonde" jaloezie, diegene die mensen drijft om hun leven mooier te maken, en in elk geval, binnen aanvaardbare grenzen, is een beetje afgunst absoluut onschadelijk. Het geval is anders wanneer de emotie in kwestie constant en oncontroleerbaar wordt, zodat je het risico loopt om fulltime ”jaloers" te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt