Kurkuma limonade: dit is het perfecte recept om stress en angst te bestrijden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kurkuma limonade: dit is het perfecte…
Kokosolie: gemakkelijk thuis te bereiden en een geweldige natuurlijke muggenspray

Kurkuma limonade: dit is het perfecte recept om stress en angst te bestrijden

4.087
Advertisement

Een van de meest gebruikte kruiden in de keuken van de afgelopen jaren, is kurkuma, een specerij met een karakteristieke oranje kleur, afkomstig uit Azië en wijdverspreid met name in India en Indonesië. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt als voedselingrediënt en als geneeskrachtige remedie. Het is dan ook niet verrassend dat het een van de fundamentele elementen is in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde. Weinig andere natuurlijke stoffen hebben zoveel toepassingen op therapeutisch gebied met positieve effecten op het lichaam en op de psyche. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen.

NB: het advies dat we je geven, kan NOOIT de mening van een arts of de farmacologische behandelingen die een arts kan voorschrijven voor een specifieke pathologie, vervangen

Het is een krachtige ontstekingsremmer. Het vermogen om de ontstekingsprocessen van het lichaam te verlichten en te verminderen is misschien wel de sterkste eigenschap van kurkuma. Het is zeer nuttig bij de behandeling van artrose, het vermindert de pijn en zwelling geassocieerd met reumatoïde artritis beter dan niet-steroïdale geneesmiddelen. Tal van onderzoeken gericht op het kruid hebben de positieve effecten tegen diabetes, aambeien, ziekten van het spijsverteringskanaal, urineweginfecties, kankers, luchtwegaandoeningen, griepsymptomen en nog veel meer onder de aandacht gebracht en blijven dit benadrukken.

Het bestrijdt depressie en stress. Kurkuma is in staat om in te werken op neurotransmitters zoals serotonine, door angst te verminderen en de gemoedstoestand te verbeteren. Genoemde psychische stoornissen zijn ook een bijwerking van ontstekingen van het zenuwstelsel en kurkuma is een krachtig tegengif tegen deze aandoening en het spreekt vanzelf dat het de symptomen kan verminderen. In feite kunnen ontstekingsprocessen ook de hersenen beïnvloeden, de chemie ervan veranderen en de automatische immuunrespons activeren, die chronisch wordt, oftewel, op de lange termijn.

Het is een veelvoorkomend kenmerk van neurodegeneratieve ziekten (ziekte van Parkinson, Alzheimer, ALS, enz.). De ontsteking beïnvloedt hormonen en neurotransmitters die geheugenproblemen, slapeloosheid, verdriet of onrust veroorzaken. Naast andere voordelen kan er een toename zijn van alfa, bèta-1, bèta-2 en theta hersengolven, die de cognitieve vermogens en slaap/waakritmes kunnen beïnvloeden, waardoor een grotere concentratie wordt bevorderd en sporadische risico's op slapeloosheid worden weggenomen.

Dit zijn de ingrediënten voor een heerlijke en gezonde kurkuma limonade, om thuis in slechts een paar stappen te maken:

  • ½ kopje vers citroensap
  • ½ kopje sinaasappelsap
  • 5 kopjes water
  • 4 eetlepels versgemalen kurkuma-wortel
  • 3 eetlepels honing (bij voorkeur rauw)
  • 2 theelepels geraspte gember

Bereiding

Breng het water aan de kook, doe de gemalen kurkuma-wortel en geraspte gember in een hittebestendige kom. Giet het hete water eroverheen en laat het ongeveer 10 minuten staan. Voeg de honing toe en roer tot het volledig is gesmolten. Breng het mengsel over naar een andere kom door het te filteren met een zeef. Voeg het citroensap toe en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het drinkt.

Een volle drank, gezond en geschikt voor alle seizoenen, warm en koud, waar je van kunt genieten door slechts een paar eenvoudige stappen te volgen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt