14 drukpunten om op een snelle manier pijn in het hele lichaam kwijt te raken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
14 drukpunten om op een snelle manier…
Dit zijn de typische kenmerken van een narcistische partner: beter om ze in gedachten te houden om fouten te voorkomen Ze trouwden in 1966: 50 jaar later dragen ze hun bruidskleren... en ze zijn gewoon perfect

14 drukpunten om op een snelle manier pijn in het hele lichaam kwijt te raken

Door Janine
8.722
Advertisement

Acupunctuur is een eeuwenoude praktijk van de traditionele Chinese geneeskunde waarbij bepaalde delen van het lichaam worden gestimuleerd met als doel het corrigeren en vrijgeven van energiestromen in de kanalen die meridianen worden genoemd. Om van deze discipline te profiteren, is het niet nodig om de klassieke naalden te gebruiken, maar je kunt deze knopen ook activeren door gerichte aanraking. Hier zijn 14 drukpunten om pijn te verlichten en de gezondheid van het lichaam te verbeteren.

 • Pericard punt. Deze positie is min of meer 3 vingers verwijderd van de pols, tussen de pezen. Effectief in gevallen van duizeligheid, misselijkheid en braken.
 • Punt van “onderste yang”. Uitstekend bij voetkrampen, vermoeide ogen, hoofdpijn en ook in staat om de concentratie te verbeteren. Om het te vinden bereken je ongeveer 4 centimeter tussen de grote teen en de tweede teen.
 • "Windpaleis“ punt. Zijn positie bevindt zich aan de basis van het hoofd, in de uitsparing onder de schedel. Het is effectief voor het blokkeren van neusbloedingen, het verlichten van keelpijn en hoofdpijn.
 • Punt van "Tong Zi Liao". Nuttig om oogvermoeidheid te verminderen en hoofdpijn te kalmeren, het bevindt zich in de ooghoeken. In dit geval wordt aangeraden om langzaam met de vingertoppen te wrijven.
 • Yongquan punt. Voorkomt flauwvallen, misselijkheid en alle soorten migraine. Het bevindt zich op de zool van de voet, tussen de tweede en de derde teen.
 • "The Triple Reheater" punt. Het bevindt zich ongeveer 7 centimeter boven de pols en vermindert zwelling in elk deel van het lichaam.
 • Derde oogpunt. Het bevindt zich tussen de wenkbrauwen, werkt goed tegen depressie, stress, hoornvliesvermoeidheid en hoofdpijn.
Advertisement
 • Punt "vallei van de unie". Het bestrijdt kiespijn, schouder-, nek- en hoofdpijn. Het bevindt zich tussen duim en wijsvinger.
 • Punt van het Kunlun-gebergte. Verlicht spanning in schouders, rug en nek. Het bevindt zich tussen de achillespees en het enkelbeen.
 • Punt van de "Zee van rust". Gelegen in het midden van de borst, het verlicht depressie, angst en algehele emotionele stress.
 • Homeostatisch punt. Het verbetert de werking van het immuunsysteem, verlicht verkoudheid en keelpijn. Het bevindt zich in het kuiltje van de elleboog.
 • Punt van de deuren van bewustzijn. Het behandelt duizeligheid en hoofdpijn, het bevindt zich aan de basis van de schedel aan de zijkanten van de nek.
 • Punt van de drie mijlen. Het ligt ongeveer 4 centimeter onder de knieschijf, werkt op het spijsverteringskanaal en verlicht misselijkheid, braken en buikpijn.
 • Punt van de "zee van vitale energie". Geeft verlichting in geval van maagpijn en buikpijn. Het kan vanaf beide zijden van de taille worden bereikt op ongeveer 4 vingers van de wervelkolom.

Er zijn veel andere drukpunten met verwante therapeutische doeleinden, maar het is raadzaam om dit type behandeling te gebruiken als een integrerende en niet als een vervangende methode voor de traditionele geneeskunde.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt