Mannen die vreemdgaan zijn minder intelligent dan trouwe mannen: dat onthult een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mannen die vreemdgaan zijn minder intelligent…
Het verliezen van een viervoeter kan net zo erg zijn als het verliezen van een geliefde Haar man dwong haar om te kiezen tussen hem en haar honden: de keuze van Liz is voor velen een inspiratie

Mannen die vreemdgaan zijn minder intelligent dan trouwe mannen: dat onthult een onderzoek

5.310
Advertisement

Ben je een man en neig je om ontrouw te zijn? Je zou een lager IQ kunnen hebben dan iemand die dat niet doet.

Dit is de conclusie van een studie uitgevoerd door Satoshi Kanazawa, een specialist in Evolutionaire Psychologie aan de London School of Economics.

Moeilijke tijden dus voor de seriële vreemdgangers, die hiermee in het hart van hun intellectuele vermogens zijn geraakt. Het onderzoek bestudeerde in feite een steekproef van mannen die heel verschillend van elkaar waren, wat betreft opleiding, leeftijd en sociale status.

foto: pixabay

De onderzoekers analyseerden, door middel van vragen en tests, zowel het IQ van de betrokken personen als hun gedrag in bepaalde situaties, dat de hoogste intellectuele quotiënten toebehoorden aan diegenen die belang hechtten aan trouw en oprechtheid in relaties.

Kanazawa relateerde de trouwheid van mannen aan één vrouw met evolutie, en identificeerde het als een geavanceerdere eigenschap dan polygamie en meer onwetende sociale visies.

foto: maxpixel

Een theorie die veel kritiek heeft geoogst, verbonden aan de onmogelijkheid om monogamie te koppelen aan intelligentie. De psycholoog en zijn team zijn er echter van overtuigd, tot het punt dat erop moet worden gewezen dat de mensen die het meest geneigd zijn tot trouwheid ook een meer liberale kijk op het leven zouden hebben.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt