Kun je het "goede" deel van beschimmeld brood eten? Hier is het antwoord - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kun je het "goede" deel van beschimmeld…
Zijn moeder is verrast omdat haar zoon haar vraagt om 2 lunches voor hem klaar te maken, maar dan realiseert ze zich dat één maaltijd niet voor hem is Word verliefd op iemand die net zoveel van je houdt als ik van jou - De prachtige brief van een vader aan zijn dochter

Kun je het "goede" deel van beschimmeld brood eten? Hier is het antwoord

10.251
Advertisement

Elke dag boodschappen doen is een steeds minder gebruikelijke praktijk aan het worden, vanwege het meer hectische levensritme en de minder beschikbare tijd. Dus hebben we de neiging om alleen in het weekend naar de supermarkt te gaan, en voor de hele week in te slaan. Blikvoedsel, lang houdbaar of bevroren voedsel heeft een lange levensduur, maar het kan nog steeds voorkomen dat andere voedingsmiddelen op korte termijn bederven.

Dat komt vaak voor met brood, dat de neiging heeft uit te drogen of in extreme gevallen zelfs te beschimmelen. In deze omstandigheid is het, om het niet te verspillen, gebruikelijk om het aangetaste gedeelte af te snijden en het "goede" deel te consumeren. Hoe veilig is deze eenvoudige operatie voor de gezondheid?

De experts hebben er geen twijfels over, het is altijd af te raden om beschimmeld brood te eten, zelfs als slechts een klein gedeelte ervan aangetast is. Er is een meer dan goede reden om deze veiligheidsregel toe te passen, aangezien schimmels niets meer dan een soort paddenstoel zijn. Op dezelfde manier als de soort die zich verzamelt in het kreupelhout, hebben ook voedingsschimmels wortels die "hyphae”, schimmeldraden, worden genoemd en die zich veel dieper uitstrekken dan wat aan de buitenkant zichtbaar is.

Dus terwijl het beschadigde deel wordt verwijderd, kan het hele stuk brood toch aangetast zijn door schimmeldraden.

foto: Pixabay

Het consumeren van wat aan de buitenkant schoon en intact oogt, heeft schijnbaar geen schadelijke gevolgen, maar in sommige gevallen kan het zeer ongezond zijn, afhankelijk van het type schimmel dat het voedsel heeft besmet.

Penicilline is bijvoorbeeld gunstig voor mensen, maar er zijn andere zoals Rhizophus Stolonifer, of zwarte broodschimmel, die zeer toxisch kan zijn. Een andere voorzorgsmaatregel die moet worden toegepast op alle levensmiddelen, zowel voor levensmiddelen die in de koelkast als daarbuiten worden bewaard, is om ze in speciale bakjes of zakken te bewaren, om schimmelverontreiniging door het vrijkomen van vluchtige sporen te voorkomen. Gesneden brood is daarvan een goed voorbeeld.

Hoewel het is samengesteld uit afzonderlijke sneetjes, moet, zelfs als er maar één beschimmelde snee wordt gevonden, het hele brood als beschimmeld worden beschouwd. Het is namelijk heel gemakkelijk dat de schimmelsporen zich door de hele zak hebben verspreid en daarom al het voedsel ermee in contact is gekomen.

Een waardevol advies dat ons waarschuwt voor de verschillende schimmels die ons voedsel vaak aanvallen. Wees heel voorzichtig!

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt