Een stel jonge ouders heeft officiële regels voor het bezoeken van hun pasgeborene opgesteld: en we zouden ze allemaal moeten kennen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een stel jonge ouders heeft officiële…
Het tekenen op stenen is de nieuwe activiteit waarbij je je concentreert en ontspant: dit is alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen Wie een hond heeft maakt meer selfies met hem dan met zijn partner: dat onthult een eigenaardig onderzoek

Een stel jonge ouders heeft officiële regels voor het bezoeken van hun pasgeborene opgesteld: en we zouden ze allemaal moeten kennen

5.850
Advertisement

De komst van een baby brengt alle vrienden en familieleden van de ouders in een goed humeur, die niet kunnen wachten het te ontmoeten. Vaak zijn deze bezoekjes echter helemaal niet ontspannend, als gevolg van het gedrag dat bezoekers onbewust hebben en die de ouders verontrusten: sommige manieren van doen kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor de pasgeborene, hoewel ze schijnbaar eenvoudige gebaren van genegenheid zijn.

Steeds meer ouders willen dat mensen dit soort “babyetiquette” kennen: een lijst met goede gewoonten die bezoekers in gedachten moeten houden als respect voor de moeder, vader en baby.

"Hoi, ik ben een baby! En iedereen in de familie weet hoe ze op de beste manier voor me moeten zorgen..."

"Maar als iemand mij komt opzoeken, moeten mijn ouders vaak de rol van de slechterik spelen: om mamma en pappa te helpen, is hier een lijst met regels die iedereen zou moeten kennen voordat hij of zij bij mij op bezoek komt:

  • 1. Geen kusjes.

Kus me nooit, nergens en op geen enkel moment, hoe lief ik ook ben. Kom niet te dicht met je gezicht bij dat van mij of mijn handen, en zorg ervoor dat je de jouwe hebt gewassen voordat je me aanraakt.

  • 2. Als mijn ouders me in een deken vasthouden, haal mij daar dan niet uit - Hetzelfde geldt voor jouw kinderen.

Baby's zijn over het algemeen erg gevoelig voor crèmes, cosmetica, reinigingsmiddelen en parfums. Dus laat me in het dekentje en ik zal veilig zijn.

  • 3. Eigen me je niet toe.

Alleen omdat je het leuk vind om me vast te houden, kun je me niet voor jezelf houden. Als ik ga huilen, geef me dan terug aan mijn moeder. Ik heb iemand nodig die me kalmeert, maar alleen mijn moeder of vader kan dat doen.

foto: pixabay
  • 4. Kijk op je horloge.

Ik krijg honger, ik word slaperig, ik word nerveus en ik moet vaak worden verschoond. Als je me wilt komen bezoeken, plan dan een bezoek met mijn ouders die minder dan een uur duurt, zodat ze weer voor me kunnen zorgen zonder zich zorgen te maken om de gevoelens van anderen te kwetsen. Verwacht ook niet dat je hier kunt blijven eten: mijn moeder eet zelf nauwelijks en heeft geen tijd om lunches of diners voor te bereiden.

  • 5. Heb geen te hoge verwachtingen.

Verwacht niet dat mijn moeder je belt, je een bericht stuurt of miljoenen foto's op sociale media zet. Momenteel heeft ze liever haar ogen op mij gericht dan op een scherm.

  • 6. Hou je adviezen voor je…

Tenzij het gevraagd wordt! Probeer in plaats daarvan een paar woorden van troost te zeggen, zoals "Het is een moeilijke tijd, maar het zal voorbijgaan", "Het zal snel voorbijgaan, geniet ervan!", "Je bent een geweldige vader/moeder!"

Veel ouders hebben deze regels nuttig gevonden, hoewel ze eenvoudig zijn, maar ze worden bijna nooit overwogen. Wanneer een baby komt, moet men gevoelig zijn en respect hebben voor de nieuwe familie!

Tags: KinderenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt