Liefhebbers van kaas leven langer, een wetenschappelijk onderzoek bevestigt het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Liefhebbers van kaas leven langer, een…
Een vakman creëert badkuipen met behulp van scheepstechnologie... en het resultaat is prachtig Een TE ordelijk en steriel huis is een symptoom van ongelukkigheid, stelt een psychologisch onderzoek

Liefhebbers van kaas leven langer, een wetenschappelijk onderzoek bevestigt het

16.158
Advertisement

Het geheim van een lang en gelukkig leven? Meer kaas. Ja, we hebben het over de beroemde BOB-kaas, en alle andere zuivelproducten, vooral de gerijpte. Volgens onderzoek gepubliceerd door het tijdschrift Nature Medicine, zouden deze derivaten van melkverwerking het ware elixer van een lang leven zijn. Goed nieuws dus voor liefhebbers van lekker eten, die er nu een reden bij hebben.

via: Nature

Volgens de betreffende studie zou de bron van welzijn een stof zijn die zich bevindt in kazen die behoren tot de polyamines, een verbinding die de incidentie van hart- en vaatziekten vermindert en als een beschermende factor fungeert.

In de eerste fase van het onderzoek werden enkele laboratoriummuizen als observatieobjecten beschouwd, die verschillende soorten kaas moesten eten, hun gezondheidstoestand op de lange termijn controlerend en de manier waarop dit dieet hun levensverwachting beïnvloedt.

foto: Max Pixel

De tweede fase betrof in plaats daarvan de mens, met een van de belangrijkste kaas consumerende landen, namelijk Italië, als onderzoeksgebied. Het monster van 800 personen onthulde een significant verband tussen de consumptie van zuivelproducten en de minste kans op hart- en vaatziekten.

De incidentie van deze ziekten werd in sommige gevallen zelfs met 40% verminderd in vergelijking met personen die deze producten gewoonlijk niet aten. Polyamines werken niet alleen als antioxidanten en natuurlijke detox, maar ook als herstellers van beschadigde weefsels, waardoor cellulaire veroudering wordt vertraagd.

Advertisement

De geweldige ontdekking zou echter geen reden moeten zijn om kilo's Parmezaanse kaas of andere culinaire tegenhangers te consumeren, ook omdat de aanwezigheid van een behoorlijke hoeveelheid eiwitten en vetten niet over het hoofd kan worden gezien. De studie heeft, net als andere eerdere studies, alleen maar bevestigd dat het opnemen van gematigde hoeveelheden kaas in een dieet goed kan zijn voor het welzijn.

In feite onderstreept het onderzoek hoe het met name beperkt is tot niet bepaald verse en zachte soorten zoals ricotta of mozzarella, zelfs als deze ook hun percentage polyamines bevatten. Het belangrijkste is om van alles wat te eten, zonder te overdrijven en vooral voor kwaliteit te kiezen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt