15 veel voorkomende voedingsmiddelen waarvan je niet wist dat ze gewrichtspijnen konden verlichten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 veel voorkomende voedingsmiddelen…
Het geheim om onmiddellijk te verjongen? Volgens experts met een man samen zijn die 10 jaar jonger is dan jij Mensen geboren in september hebben een bovengemiddelde intelligentie, dat onthult een onderzoek

15 veel voorkomende voedingsmiddelen waarvan je niet wist dat ze gewrichtspijnen konden verlichten

33.577
Advertisement

Gewrichtspijn beïnvloedt één of meerdere gewrichten in het lichaam en kan op de lange termijn zelfs belemmerend worden. Als je gewrichtspijn hebt als gevolg van een blessure of als je last hebt van chronische artritis, weet je daar zeker alles van. Natuurlijk kunnen we onze toevlucht nemen tot natuurlijke ontstekingsremmers en wat massages om het ongemak te verlichten die deze pijnen ons dagelijks bezorgen, maar niet alleen.

Er zijn een aantal voedingsmiddelen, en in het bijzonder kruiden, die als natuurlijke remedies werken. Volgens sommige studies zijn er, ook al bestaat er geen perfect dieet om gewrichtspijn te elimineren, minstens 15 voedingsmiddelen die we vaak moeten consumeren, die ons helpen dit dagelijkse leed te verlichten.

Fruit

foto: Pixabay

Het is bekend dat fruit rijk is aan vitamines waarnaar ons lichaam hunkert, maar er zijn een aantal vruchten die beter werken dan andere. In het bijzonder:

 • Druiven: ze bevatten een plantaardige samenstelling genaamd proanthocyanidin, die ontstekingen en gewrichtspijn vermindert.
 • Citrusvruchten: sinaasappels, grapefruits en andere citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C, wat belangrijk is voor ons immuunsysteem en helpt inflammatoire artritis en gewrichtspijn te voorkomen.
 • Kersen: met name ongezoet kersensap heeft uitstekende effecten op mensen die lijden aan artrose. Een studie uitgevoerd bij vrouwen met deze aandoening toonde aan dat na slechts 3 weken zure kersensap te hebben gedronken, de gewrichtsontsteking aanzienlijk was verminderd.

Groente

foto: Pexels

Het eten van groenten, zowel gekookt als rauw, is goed voor je gezondheid - ze mogen niet ontbreken in je dieet!

 • Spinazie: ze zijn rijk aan antioxidanten en een stof, kaempferol, die ontstekingen en pijn vermindert en de progressie van artrose vertraagt.
 • Broccoli: ze bevatten sulforafaan dat de gewrichtspijn verlicht en helpt de symptomen van reumatoïde artritis te verminderen.
 • Soja: sojabonen bevatten weinig vet en zijn rijk aan eiwitten en vezels; ze bevatten omega-3 vetzuren die de pijn in de gewrichten helpen verlichten (NB: dit geldt niet voor sojaproducten die juist rijk aan suiker en zout zijn).
 • Rode bonen: ze zijn rijk aan vezels, die de niveaus van C-reactief proteïne verlagen, op dezelfde manier als volkoren voedingsmiddelen; ze zijn ook rijk aan eiwitten, foliumzuur, ijzer, magnesium en kalium die ons immuunsysteem stimuleren.
Advertisement

Kruiden

foto: picryl

Ze voegen niet alleen wat smaak toe aan gerechten, ze zijn ook erg handig!

 • Saffraan of kurkuma: ze werken als ontstekingsremmende middelen en helpen de symptomen van artritis te verminderen. Studies hebben aangetoond dat crocine, een van de belangrijkste saffraanverbindingen, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, waardoor het zeer effectief is bij mensen die lijden aan gewrichtspijn.
 • Gember: een onderzoek naar de effecten van gember op mensen die lijden aan kniepijn liet zien dat 63% van de patiënten na het een tijd te hebben gebruikt, een vermindering van pijn rapporteerde.
 • Knoflook: naast studies over het verlagen van de bloeddruk en het helpen voorkomen van hartziekten, heeft knoflook volgens onderzoekers sterke ontstekingsremmende eigenschappen en vermindert het de symptomen van artrose.
 • Groene thee: het is vooral bekend om zijn vermogen om het metabolisme en zijn antioxiderende eigenschappen te versnellen. Verder bevat het een verbinding genaamd polyfenolen die als ontstekingsremmend werkt en pijn verlicht. Een andere studie toonde aan dat epigallocatechin-3-gallate, dat in groene thee zit, de gewrichtsschade bij mensen met reumatoïde artritis stopt.

Andere voedingsmiddelen

foto: Wikimedia
 • Vis en visolie: de variëteiten van vette vis zoals zalm, tonijn en forel en hun visolie zijn rijk aan omega-3 vetzuren die helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het direct verminderen van gewrichtspijn. Hun hoge hoeveelheden vitamine D helpen ook om de symptomen van artritis en vergelijkbare ziekten te verminderen.
 • Volkoren voedsel: volkoren voedingsmiddelen zoals pasta, havermout, bruine rijst en volkoren granen verlagen, vanwege hun samenstelling, de niveaus van C-reactief proteïne, dat gerelateerd is aan verschillende ziekten, waaronder artritis.
 • Vetarme zuivelproducten: yoghurt, melk en kaas zijn rijk aan calcium en vitamine D, die de botten en het immuunsysteem versterken. Ze helpen pijn te verminderen door osteoporose en artrose.
 • Noten, pistachenoten en amandelen: alle gedroogde vruchten zijn zeer voedzaam, maar noten, pistachenoten en amandelen bevatten zeer hoge hoeveelheden calcium, magnesium, vitamine E, eiwitten en alfa-linoleenzuur die het immuunsysteem versterken. Specifiek zijn walnoten rijk aan omega-3 vetzuren die helpen bij het verminderen van artrose en reumatoïde artritis pijn.
Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt