Dit echtpaar heeft van een schoolbus een mini-huis op vier wielen gemaakt: het interieur is spectaculair! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit echtpaar heeft van een schoolbus…
Vrouwen slapen beter met een hond dan met een man, volgens dit onderzoek Een verliefd stel, gescheiden door de Tweede Wereldoorlog, vond elkaar weer na 70 jaar

Dit echtpaar heeft van een schoolbus een mini-huis op vier wielen gemaakt: het interieur is spectaculair!

5.117
Advertisement

Er is een nieuwe mode die de laatste jaren steeds populairder wordt: ervoor kiezen om te leven in een "Tiny House", dat wil zeggen in een heel klein en vaak "verplaatsbaar" huis. Degenen die ervoor kiezen om een klein huis te bouwen en daar te gaan wonen, weten dat ze een minimalistische en eco-duurzame levensstijl tegemoet gaan, die tegelijkertijd zowel positieve als negatieve aspecten met zich meebrengt. Ongetwijfeld biedt een klein huis voordelen, vooral als het op wielen is gebouwd. Dit is het geval van een jong stel dat van een klassieke schoolbus hun droomhuis maakte.

Het jonge stel heeft een enorme gele bus, zo één die in Amerika wordt gebruikt om kinderen naar school te brengen, volledig omgebouwd tot een klein, maar zeer gezellig huis met vier wielen. De ruimte is beperkt, dat is waar, maar er is geen gebrek aan comfort. En bovendien is het één van de zeldzame gevallen waarin je echt “je huis mee kunt nemen" wanneer je op reis gaat!

Het moeilijkste was om de vloer te vervangen en alle stoelen die in de schoolbus zaten te verwijderen.

Een geweldige manier om de mobiele woning energiezuinig te maken was het installeren van zonnepanelen die veel energie zouden besparen en, uiteraard, ook geld. Een goede keuze!

Het is misschien een klein huis, maar elektriciteit is hoe dan ook essentieel. De bus klaar maken om niet alleen daar permanent te gaan wonen, maar ook om lange afstanden mee af te leggen, was een andere uitdaging waar het paar zeer effectief mee omging.

Advertisement

Het belangrijkste in deze gevallen is om de ruimte te maximaliseren! De slaapkamer op de vide is absoluut de perfecte oplossing om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Als de wasmachine dan ook in de slaapkamer is ingebouwd, dan profiteer je echt van elke ruimte.

Aan comfort ontbreekt het niet, zeiden we al: de badkamer heeft gedecoreerde keramische tegels en een grote douchecabine die niets minder is dan de moderne, in grotere huizen.

De woonkamer en de keuken mogen natuurlijk niet ontbreken. Kachel, gootsteen, fornuis en oven, ze zijn allemaal van de hoogste kwaliteit en goed geplaatst om het meeste uit elke ruimte te halen.

Advertisement
Advertisement

Zelfs als het bouwen van een mobiel huis van dit type een nogal moeilijke taak moet zijn geweest, in veel opzichten soms ontmoedigend, en vol obstakels, zijn we er zeker van dat de voldoening om het af te zien echt geweldig was. Voor het jonge stel was het absoluut de moeite waard.

Zou jij zo'n radicale keuze maken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt