Deze kleuterjuf zegt haar baan na 12 jaar op: de uitleg van haar keuze gaat de wereld over - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze kleuterjuf zegt haar baan na 12…
Een moeder vindt veiligheidsgordels uit die artsen waarschuwen voor de pathologie van het kind in het geval van een ongeluk In dit ziekenhuis mogen patiënten bezoek van hun honden ontvangen, en de foto’s doen het hart goed

Deze kleuterjuf zegt haar baan na 12 jaar op: de uitleg van haar keuze gaat de wereld over

16.556
Advertisement

Een leraar is misschien een van de meest dankbare banen in de wereld, maar vooral de laatste jaren wordt het steeds moeilijker om dit op dit gebied te bereiken. In veel opzichten is het erg vermoeiend om tegenwoordig een leraar te zijn. Jessica Gentry besloot, na 12 jaar als lerares op een kleuterschool in de stad Harrisburg (VS) gewerkt te hebben, om van koers te veranderen en de reden voor zo'n belangrijke beslissing toe te lichten. "Ik doe het niet voor het geld, ik stop niet om een beter betaalde baan te zoeken", zei de jonge lerares op Facebook, die alle redenen voor het verlaten van een baan in een post opsomde.

foto: Facebook

Het zou gemakkelijk zijn om te zeggen dat Jessica Gentry het deed om een ​​beter betaalde baan te krijgen dan die van kleuterjuf, of simpelweg om te zeggen dat de passie voor het lesgeven in deze lange 12 jaar uitgeput was. Het zou gemakkelijk en niet correct zijn. De jonge lerares legde in een post die viral is gegaan uit, wat de 5 echte redenen zijn die haar ertoe hebben gebracht dit beroep te verlaten.

De ouders. Er wordt vaak gezegd dat de kinderen van vandaag "anders zijn”. Welnu, dit is niet het geval: de kinderen zijn nog steeds kinderen, de ouders zijn radicaal veranderd en, samen met hen, de samenleving waarin we leven. Kinderen zijn gewoon onschuldige slachtoffers. De ouders van vandaag werken zoveel uren per dag, ze worden letterlijk geconsumeerd door elektronische apparaten - of dat nu mobiele telefoons, computers of tablets zijn - en laten hun kinderen vaak in onstabiele situaties achter, waar ze het gebrek aan een oplettende ouder hebben en, natuurlijk, de slechte invloed van de media. Dus laten we ophouden de aandacht af te leiden van de echte problemen van deze maatschappij.

A fellow coworker shared a Time magazine cover of a teacher who shared that she can't afford to take her car to get...

Pubblicato da Jessica Gentry su Giovedì 24 gennaio 2019

Menselijke relaties opgeofferd om ruimte te maken voor technologie. Alsof het niet moeilijk genoeg was voor onze kinderen om het gedrag en de meest correcte sociale signalen beter te begrijpen, begint ook de school een bijdrage te leveren aan de achteruitgang door steeds krachtdadiger te dwingen tot het gebruik van technologie in elke situatie. "Vergeet de basisprincipes van relatieopbouw en praktisch leren: kinderen weten al niet hoe ze sociale signalen correct moeten lezen en interpreteren en gedragen zich bij de meeste gelegenheden op de juiste manier, laat staan als we ze nog meer apparaten geven om te gebruiken, alleen omdat we het kunnen vertellen op de website van de school "omdat het mooi is op onze website", zegt Gentry ironisch. Helaas lijkt het erop dat lesgeven niet langer afhankelijk is van hoe je met kinderen weet om te gaan en wat je kinderen kunt leren, maar eerder van je vermogen om technologie te gebruiken.

De school vertrouwt op technologie, door trainingscursussen te volgen ten koste van uren lesgeven. "Omdat onze benadering van technologie niet lijkt te werken, hebben leraren noodzakelijkerwijs meer training nodig", schrijft Gentry in haar post. Om mee te kunnen komen, hebben scholen de trainingen overmatig geïntensiveerd om leraren over technologische onderwerpen bij te leren, ten koste van de uren die ze in de klas met de kinderen doorbrachten.

Leraren zijn overgeleverd aan de ouders. Ooit waren ouders en leraren een team, klaar om zich in te zetten en hun best te doen voor het welzijn van hun studenten en kinderen. Tegenwoordig bestaat deze medeplichtigheid niet meer: in plaats van zich als volwassenen te gedragen en het referentiepunt te zijn die de weg naar het kind toont, is er een groeiende neiging om een echte rivaliteit in gang te zetten.

Geestelijk en fysiek welzijn. Geconfronteerd met ruzies en het beheersen van rusteloze kinderen brengt de opeenhoping van veel stress met zich mee, die de leraar dag in dag uit met moed tegemoet treedt, wetende dat al die kinderen meer verdienen dan wat ze ontvangen. Wanneer echter, in plaats van steun te ontvangen, men hoort zeggen ”maak je niet te druk om hen" - tegen haar, die heeft geleerd haar kinderen haar passie te leren - dan neemt de ontmoediging het over.

Jessica Gentry heeft haar baan als onderwijzeres niet verlaten om elders geld te gaan verdienen, maar om serieus haar werk thuis te gaan doen, samen met haar eigen kinderen, door meer tijd met hen door te brengen omdat "het allemaal daar begint". Haar woorden, zo gepassioneerd en eerlijk, werden meer dan 173.000 keer gedeeld, en kreeg waardering van leraren en ouders. En ook die van ons.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt