Moeders worden vaker boos op hun kinderen waarin ze zichzelf zien. Het is alsof ze tegen de spiegel praten! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Moeders worden vaker boos op hun kinderen…
Een verpleegster keert na 14 uur terug naar huis: haar man maakt een foto van haar en legt uit wat het betekent om op de eerste hulp te werken 11 vragen die je jezelf moet stellen om je leven te verbeteren

Moeders worden vaker boos op hun kinderen waarin ze zichzelf zien. Het is alsof ze tegen de spiegel praten!

2.656
Advertisement

De relatie met kinderen is niet eenvoudig, niemand wordt als ouder geboren en er is geen geheime handleiding om er een te worden. Alles komt voort uit onze ervaring, onze houding en wie we zijn. Geen enkele magische formule zal ons beletten om fouten te maken en dit geldt ook voor kinderen: ze zullen er veel maken, maar ze moeten ervan leren, anders zullen ze nooit in staat zijn zich volledig te vormen.

Dit betekent niet dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken, maar dat we niet kunnen voorkomen dat ze iets ervaren dat wij in het verleden ook hebben gedaan en dat, althans voor ons, een mislukking is gebleken. We kunnen proberen erover te praten, natuurlijk, onze twijfels uiten, maar uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat het zich vanzelf oplost. We kunnen niet boos op ze worden omdat we onze eigen fouten ook bij onze kinderen zien.

Psychologen lijken te bevestigen dat ouders, vooral moeders, geïrriteerd zijn over het herkennen van hun fouten en dit herhaald zien in het gedrag van hun kinderen. Deze confrontatie leidt niet tot iets goeds, omdat het niet kan voorkomen dat kinderen of jongeren stoppen met iets te doen of te proberen. Integendeel. Verbieden zonder te proberen te begrijpen is meestal contraproductief. Samenleven, vooral in bepaalde levensfasen, is niet eenvoudig, maar een moeder, als ouder, heeft de plicht om op de juiste manier voor haar kinderen te zorgen. Wat de "juiste manier" is, is altijd zeer twijfelachtig. Om met een kind en zijn keuzes om te kunnen gaan, moet je weten hoe de juiste balans te vinden: je kunt niet altijd je wil opleggen, we moeten leren dat we soms een stap opzij moeten zetten, ook tegen onze eigen verlangens in.

De kinderen die het meest met hun vader of moeder discussiëren zijn ook degenen die het meest op hun ouders lijken. Volgens de psycholoog Marta Segrelles zijn het die ouders die in de houding van hun kinderen hetzelfde gedrag waarnemen waar zij spijt van hebben. Een van de oorzaken die tot deze onvermijdelijke contrasten hebben geleid, is dat het kind vanaf zijn kindertijd alles wat hij thuis en buitenshuis ziet en voelt nadoet; daarom bootst het kind meestal het gedrag van zijn ouders na.

Advertisement

Het is raadzaam, voor het welzijn van allemaal, om deze gedragingen als een deel van ons te accepteren en te proberen met deze situaties om te gaan, en continue confrontaties te vermijden, zodat we snel een overeenstemming van beide kanten kunnen bereiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt