Waarom je noten absoluut moet wassen voordat je ze gaat eten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Waarom je noten absoluut moet wassen…
Man dumpt koelkast in afgrond maar moet hem van de politie zelf ook weer terughalen Australië is op zoek naar vakmensen: voor het salaris en de levensstandaard wil je het vliegtuig wel pakken!

Waarom je noten absoluut moet wassen voordat je ze gaat eten

1.303
Advertisement

Doorgaans zijn we eraan gewend om verschillende producten eerst te wassen voordat we ze eten, met name groente en fruit om zoveel mogelijk bestrijdingsmiddelen of aarde weg te spoelen. Wat veel mensen misschien niet weten is dat het ook goed zou zijn om andere producten af te spoelen, producten waarbij je dat helemaal niet zou verwachten. Amandelen! Hoewel het misschien niet iets is wat je regelmatig doet, wordt het wel aanbevolen om walnoten, amandelen, cashewnoten en alle andere noten te weken. Gedurende het bewerkingsproces en verpakkingsproces hebben gifstoffen en zelfs schimmels zich erin op kunnen hopen.

foto: Pixabay

Gewoonlijk wil je graag groente wassen omdat restjes aarde gewoon duidelijk te zien zijn in veel gevallen. Maar tegelijkertijd komt het gewoon echt niet in je op dat er op noten, die we gepeld en wel kopen in zakjes, sporen van stof en viezigheid op kan zitten. Sommige voedsel- en warenautoriteiten in Europa hebben bijvoorbeeld alarm geslagen over de gifstoffen die zitten in walnoten, cashewnoten en in noten uit exotische landen. Dit om je een idee te geven van welke gevaren dit allemaal oplevert. Uit diepgaande onderzoeken blijkt dat er microtoxinen in zitten. Dat is een schadelijke mix van schimmels en gifstoffen.

Om iets aan dit ongebruikelijke maar wel gevaarljke probleem te doen wordt het zeer aanbevolen noten te wassen, en wel op de volgende manier. Neem een kom of iets dergelijks en vul deze met water. Doe de noten erin en laat ongeveer 8 tot 12 uur lang weken. Spoel ze daarna af en laat ze indien mogelijk drogen in de zon. Als alternatief kan je een elektrische oven gebruiken op de laagste stand. Door deze stappen verwijder je eventuele schimmels en alle mogelijke resten. Eet ze meteen op of bewaar ze maximaal drie dagen in de koelkast.

Tags: TrucjesEtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt