De langstlevende man ter wereld woonde in Indonesië: op 146-jarige leeftijd had hij al zijn kinderen overleefd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De langstlevende man ter wereld woonde…
16 foto's van mensen die van 11 meisjes die besloten hebben om “de schaar te zetten” in de eentonigheid door prachtig kort haar te dragen

De langstlevende man ter wereld woonde in Indonesië: op 146-jarige leeftijd had hij al zijn kinderen overleefd

11 Augustus 2020 • Door Janine
29.174
Advertisement

Als je de kans zou krijgen om meer dan 100 jaar te leven, welke waarde zou je dan hechten aan je leven, aan je dagen, aan het verstrijken van de tijd? Je moet je beslist wapenen met veel geduld en liefde van je dierbaren, zoals de bejaarde Sodimedjo, op het eiland Java bekend als Mbah Ghoto (grootvader Ghoto), zou zeggen. Sodimedjo was de langstlevende man op aarde tot april 2017, toen hij op 146-jarige leeftijd overleed. Een absoluut huiveringwekkend record.

via: BBC

Sodimedjo heeft altijd beweerd dat hij in december 1870 werd geboren, hoewel Indonesië pas in 1900 zijn geboorten officieel begon te registreren. Ondanks deze niet-geverifieerde bewering bevestigden ambtenaren van het eiland Java dat zijn identiteitskaart waarop de geboortedatum werd vermeld van 31 december 1870, geldig was.

Grootvader Ghoto werd 146 jaar oud, door de jaren heen omringd door de genegenheid van zijn dierbaren (in zijn lange leven trouwde hij maar liefst 4 keer) en door zijn kleinzoon Suyanto, die tot het einde van zijn leven met liefde voor hem zorgde. Grootvader Ghoto stierf op 30 april 2017.

Toen de hoogbejaarde man jaren eerder door de BBC werd geïnterviewd, verklaarde hij dat het geheim van een lang leven in de kunst van geduld en genegenheid lag die al zijn dierbaren hem altijd hadden getoond. Tot het einde toe een zware roker, overleefde hij vier vrouwen, 10 broers en al zijn kinderen.

Een nog steeds ongeslagen record, aangezien in 2020 de langstlevende vrouw ter wereld Kane Tanaka heet, ze is 117 jaar oud en werd in 1903 geboren. Kortom, een "jonge dame"!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt