“Jongens dansen met meisjes": een moeder corrigeert haar zoon met het syndroom van Down nadat hij met een jongen heeft gedanst - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
“Jongens dansen met meisjes": een…
Twee geliefden van de middelbare school ontmoeten elkaar na 70 jaar weer en besluiten te trouwen De huurders vertrekken en verlaten het huis vol met afval: de eigenaar laadt alles uit voor hun nieuwe woning

“Jongens dansen met meisjes": een moeder corrigeert haar zoon met het syndroom van Down nadat hij met een jongen heeft gedanst

Door Janine
4.970
Advertisement

We weten dat het leven in een gezin met een persoon met het syndroom van Down niet gemakkelijk is, maar het is evenzeer waar dat deze “speciale” kinderen zo'n groot hart hebben dat ze de hele wereld zouden vullen met hun genegenheid en hun glimlach, zonder enige boosaardigheid. Een boosaardigheid die in plaats daarvan steeds meer tot de buitenwereld lijkt te behoren, tot de wereld van volwassenen die maar al te vaak diversiteit en meningen die anders zijn dan die van henzelf niet accepteren. 

Samantha Vallejo-Nàgera is een erg populaire kokkin in Spanje en veel van haar volgers kijken dagelijks op haar sociale netwerken dankzij het Instagram-kanaal waar ze video's met altijd nieuwe recepten publiceert en vertelt over enkele aspecten van haar privéleven dankzij tedere foto's. Samantha heeft twee kinderen, Patricio en Joaquin, en de laatste werd geboren met het syndroom van Down. Een 12-jarige jongen vol vreugde, vitaliteit, zonder enige boosaardigheid die vaak ook de hoofdrolspeler is in de video's van zijn moeder. 

Een van deze video's veroorzaakte echter veel controverse op het internet, aangezien Samantha in een van de multimedia-opnames haar zoon Joaquin vroeg wat hij op school had gedaan, en hij antwoordde dat hij met zijn klasgenoten had gedanst; maar daar houdt het gesprek niet op: "Met wie heb je gedanst, een jongen of een meisje? - Met een jongen, - Jongens moeten met meisjes dansen. - Met meisjes?, - Ja!"

Een woordenwisseling die niet goed werd ontvangen door de duizenden volgers van de Spaanse kok en chef; velen van hen beschuldigen Samantha van homofobie en ongevoelig te zijn voor de verschillen van anderen en voor de diversiteit van het liefhebben van wie je maar wilt. 

Advertisement

Hoewel Samantha herhaaldelijk heeft benadrukt dat haar woordenwisseling met haar zoon met Down helemaal niet tegen de Spaanse homoseksuele gemeenschap was, leek de schade al aangericht te zijn.

Wat vind jij, had de chef misschien andere termen moeten gebruiken of handelde ze op deze manier om haar zoon met het syndroom van Down te beschermen tegen een samenleving waar ze niet van houdt?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt