Vrouw beweert dat haar kat haar leven heeft gered: "Dankzij hem ben ik erachter gekomen dat ik kanker heb" - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrouw beweert dat haar kat haar leven…
Een kind met spraakproblemen slaagt erin om hulp te roepen nadat zijn moeder plotseling flauwvalt Deze vrouw wist op eigen kracht 30 mensen te redden van de schipbreuk van de Titanic: ​​een verhaal over moed

Vrouw beweert dat haar kat haar leven heeft gered: "Dankzij hem ben ik erachter gekomen dat ik kanker heb"

01 Juni 2021 • Door Janine
1.354
Advertisement

Een kat in huis is niet alleen een uitstekende metgezel voor dagelijkse avonturen en gezellig spinnen, maar kan ook bijzonder nuttig zijn om te bepalen of er iets mis is in huis. Of het nu het katachtige zesde zintuig is of niet, een kat begrijpt echt wanneer er iets bijzonder ongewoons of niet op zijn plaats is. Wat als we je zouden vertellen dat deze kat haar baasje duidelijk maakte dat ze borstkanker stadium 3 had? Je zou ongetwijfeld versteld staan.

De vrouw heet Kate King-Scribbins en woont in Saint Paul in Minnesota met haar trouwe huiskat genaamd Oggy; de vrouw had al een tijdje gemerkt dat de huiskat graag op de linkerborst van de vrouw lag en in slaap viel, terwijl Oggy vroeger beslist de rechterkant prefereerde: was er iets mis?

Na verloop van tijd begon Kate meer en meer ondraaglijke pijn in de linkerkant van haar borst te ervaren, dus besloot ze voor een check-up te gaan om erachter te komen wat er precies aan de hand was met haar lichaam: uiteindelijk vonden de artsen een knobbel die steeds groter werd, toe te schrijven aan borstkanker derde stadium.

Kate vertelde haar ervaring met deze woorden: "Ik moest terugdenken aan de veranderingen in zijn gedrag tegenover mij, voorafgaand aan de diagnose van borstkanker en ik geloof echt dat hij me probeerde te waarschuwen voor de gevaren die in mijn lichaam groeiden. Oggy heeft er altijd van gehouden om lekker tussen mijn armen te liggen, maar hij begon zich agressiever te nestelen dan normaal, wat raar was. Hij concentreerde zich maandenlang op mijn borst en vooral mijn linkerkant, voordat ik wist wat er aan de hand was. Het punt is dat hij er vastbeslotener uitzag dan ooit om ervoor te zorgen dat hij dicht bij de linkerkant van mijn borst lig, niet de rechterkant."

Na een lange reeks chemotherapie, radiotherapie en gerichte operatiesessies is Kate nu genezen van borstkanker, en voor dit alles, naast het oneindig bedanken van het team van professionele artsen die haar volgden, wilde ze niet vergeten hoe haar kat Oggy een belangrijke rol speelde, op zijn eigen kleine manier, om de knobbel op tijd te ontdekken en een diagnose te stellen voordat het te laat was.

Advertisement

"Als dieren konden praten... Ik vraag me af wat er zou zijn gebeurd als ik zijn gedrag had opgemerkt en eerder naar hem had geluisterd. Maar als Oggy zich ooit op een ander deel van mijn lichaam gaat concentreren, zal ik meteen naar de dokter rennen.”

Bedankt voor alles wat je voor je baasje hebt gedaan, lieve Oggy: ze zal je eeuwig dankbaar zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt