Een moeder heeft in 30 jaar meer dan 1000 rijlessen gevolgd zonder ooit het examen te halen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een moeder heeft in 30 jaar meer dan…
12 vrouwen die met behulp van deze visagist in echte prinsessen veranderden 44 jaar geleden adopteerde ze de pasgeborene die voor haar deur was achtergelaten: vandaag bedankt hij haar voor alle liefde

Een moeder heeft in 30 jaar meer dan 1000 rijlessen gevolgd zonder ooit het examen te halen

09 September 2021 • Door Janine
1.770
Advertisement

Het examen voor het rijbewijs was de nachtmerrie van alle pubers. De te bestuderen regels voor correct en veilig rijden leken nooit te eindigen en met de multiple choice-test mocht je niet teveel fouten maken. Toch is er iemand die na dertig jaar proberen het rijexamen nog niet heeft gehaald. Een moeder volgde zelfs meer dan 1000 rijlessen zonder ooit het rijexamen te halen. Voor haar is het behalen van een rijbewijs altijd een gigantische onderneming geweest. Haar grootste moeilijkheid is echter niet zozeer het rijden als wel het kalm kunnen blijven achter het stuur.

via: Mirror UK

Isabelle Stedman, uit Ampthill, in Engeland, kreeg haar eerste les toen ze nog maar 17 was, maar sindsdien realiseert ze zich dat het behalen van haar rijbewijs niet gemakkelijk zou zijn. In al die jaren schat Isabelle dat ze meer dan £10.000 aan privélessen heeft uitgegeven zonder ooit het gevreesde examen te halen. Voor haar is het halen van haar rijbewijs nu een persoonlijke uitdaging geworden. "Ik probeer al 30 jaar te leren rijden, maar elke keer als ik in de auto stap, heb ik het gevoel dat het de eerste keer is. Het is een angstaanjagende ervaring!" zegt de 47-jarige moeder.

Wat er met Isabelle gebeurt zodra ze aan het stuur draait, heeft de rijleraren eigenlijk altijd verbaasd. De vastberaden moeder, nadat ze het stuur vastpakt, valt flauw van angst, waardoor het onmogelijk is om de les uit te voeren.

"Ik begrijp niet wat er met me gebeurt zodra ik in de auto zit. Het is alsof ik zo angstig en bang ben dat mijn brein besluit zich plotseling uit te schakelen. Het overkomt me ook tijdens het rijden en als ik op een rotonde rijd, zit ik met mijn hoofd op het stuur", legt de vrouw uit die aan paniekaanvallen lijdt. Haar meest recente black-out kwam toen ze een rotonde naderde tijdens een spoedcursus van een week. Een grote schrik, ook voor de rij-instructeur die midden op een drukke rotonde reed.

Advertisement

“Toen ik wakker word”, vervolgt de vrouw, “zaten we aan de kant van de weg omdat de instructeur het stuur moest overnemen. Ik zou graag autorijden zodat ik nuttig kan zijn en mijn dochter kan vergezellen naar de universiteit of mijn familie door het hele land, maar voor mij is het echt elke keer een trauma. Ik ben bang dat ik het nooit zal leren", concludeerde Isabelle ontroostbaar.

Haar kinderen Dominic, 22, en Stella, 17, volgen nu zonder problemen rijessen en, wie weet, misschien zullen zij degenen zijn die hun moeder zullen leren omgaan met angst en uiteindelijk leren autorijden.

Succes Isabella!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt