Ze gaat zonder toestemming van haar vader met een zwarte man samenwonen: na 70 jaar zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd

Janine

05 December 2021

Ze gaat zonder toestemming van haar vader met een zwarte man samenwonen: na 70 jaar zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd
Advertisement

Zou je het ooit geloven als we je zouden vertellen dat liefde zo'n sterk gevoel is dat het, als het eerlijk en oprecht is, in staat is om elk obstakel, elke moeilijkheid, elke berg die aanvankelijk onmogelijk lijkt te overwinnen? Een gevoel dat zo echt en zo puur is, heeft ook het buitengewone vermogen om twee harten tot één te kunnen verenigen, twee harten die toebehoren aan twee mensen die geografisch gezien mijlenver van elkaar verwijderd zijn, maar die voor elkaar kloppen.

via Daily Mail UK

Advertisement

Dit is het ontroerende verhaal van Mary en Jake Jacobs, een stel dat al meer dan zeventig jaar getrouwd is en een droom in vervulling liet gaan die hen de afgelopen decennia door vrienden en familie keer op keer was ontzegd. Mary werd geboren en woonde in Engeland, terwijl Jake oorspronkelijk uit Trinidad, Midden-Amerika kwam, en ze ontmoetten elkaar voor het eerst in de jaren ’40 toen hij op Brits grondgebied diende tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mary Jacobs zei over die tijd: "We zaten op dezelfde technische universiteit. Ik volgde type- en stenolessen en hij werd daarheen gestuurd voor training door de Amerikaanse luchtmacht. Hij was met een groep zwarte vrienden en ze riepen aanvankelijk mijn vriendin en mij om met hen te praten. We wisten niet eens dat ze Engels spraken, maar uiteindelijk hebben Jake en ik een tijd gekletst; hij citeerde Shakespeare om me te veroveren, waar ik van hield!"

Weken gingen voorbij en tussen Jake en Mary begon het steeds serieuzer te worden, totdat een vrouw die langs een park liep terwijl ze aan het picknicken waren, Mary's vader een signaal gaf dat zijn dochter met een zwarte was: "Twee Britse meisjes met een groep zwarte mannen was zeer schokkend in die periode, dus wees ze er mijn vader op, die me verbood hem ooit nog te zien."

Toen de oorlog voorbij was, keerde Jake terug naar Trinidad en jarenlang kon hij zijn geliefde Mary niet zien, maar ze wisselden prachtige liefdesbrieven uit; toen, een paar jaar later, besloot hij terug te keren naar Engeland om haar hand te vragen en te trouwen; Mary was toen slechts 19 jaar oud.

Toen het meisje haar vader vertelde dat ze met de man uit Trinidad zou gaan trouwen, antwoordde hij: "Als je met die man trouwt, zet je nooit meer een voet in dit huis!" Een nogal pijnlijke uitspraak voor Mary, die in de jaren daarna leed onder het gebrek aan steun van haar familie en de verbanning van de toenmalige samenleving die niet gunstig stond tegenover interraciale huwelijken.

Toen ze naar Birmingham verhuisden, was het leven niet gemakkelijk voor het paar; getrouwd en ingeschreven in de burgerlijke stand in 1948, hadden ze beslist moeilijke momenten: "De eerste jaren van ons huwelijk in Birmingham waren een hel: ik huilde elke dag en at amper. Niemand sprak met ons, we konden geen plek vinden om te wonen omdat niemand aan een zwarte man verhuurde en we geen geld hadden”, vervolgde Mary.

Advertisement

Na verloop van tijd ging het beter, Jake en Mary begonnen vriendschap te sluiten met hun nieuwe buren, ook al wierp de verbanning van de Engelse samenleving in die periode altijd een schaduw over het paar; Mary's vader, met wie ze zich had verzoend ondanks het feit dat hij het huwelijk met Jake nooit had goedgekeurd, stierf toen zijn dochter 30 werd. Een enorme pijn die nooit verdween.

Nu is dit buitengewone en zeer liefhebbende stel 70 jaar getrouwd, en ondanks de grote teleurstellingen, het lijden en de moeilijkheden van het leven, hebben ze nooit getwijfeld en zijn ze als man en vrouw samen gebleven. Het maakt niet uit dat ze verschillende huidskleuren hebben, Jake en Mary houden van elkaar net als de eerste dag dat ze elkaar ontmoetten.

Felicitaties aan dit geweldige koppel waar we veel van kunnen leren!

Advertisement