Ze geeft $12.500 uit om haar kat te laten behandelen, maar de uiteindelijke diagnose is uniek: “Ze is gewoon vreemd”

Janine

09 Februari 2023

Ze geeft $12.500 uit om haar kat te laten behandelen, maar de uiteindelijke diagnose is uniek: “Ze is gewoon vreemd”
Advertisement

Veel mensen besluiten om de deuren van hun huis en hun hart te openen voor een huisdier, misschien door er een te adopteren, om het te redden van een bijna zeker triest lot in een asiel. Onze viervoeters weten vaak onze dagen op te fleuren, maar het klopt dat het managen van een ander levend wezen niet altijd rooskleurig is. Het komt vaak voor dat onze kat of hond adequate medische zorg nodig heeft en zoals we weten zijn de kosten van de dierenarts niet bepaald laag. Het meisje dat in dit verhaal voorkomt, gaf bijvoorbeeld maar liefst $12.500 uit voor haar lieve kat. Maar uiteindelijk gaat het goed met haar!

via News18

Advertisement

Abigail Laker is een 23-jarige vrouw dat een gezellig huis en al haar liefde heeft gegeven aan Moose, een heel bijzonder zwart katje. Het kitten was een kat zoals vele anderen, heel lief en teder, maar dat leek alleen maar zo. Abigail ontdekte al snel dat dit niet helemaal het geval was: er was iets vreemds aan de hand met de ademhaling van het dier. Bezorgd om de gezondheid van haar kat, bracht de jonge vrouw haar naar de dierenarts: "Eerst besefte ik niet dat er een probleem was. Ik nam haar mee naar de dierenarts om haar te laten steriliseren en de dierenarts merkte dat ze snel ademde, dus ze vroegen me of ze dat vaak doet, want het zou iets ernstigs kunnen zijn."

Tot dat moment had Abigail de mogelijkheid niet overwogen dat haar kat ernstig ziek zou kunnen zijn, maar nadat ze met de dierenarts had gesproken, begon ze op Moose's abnormale ademhalingen te letten: "Soms zijn het er 80 per minuut”,  vertelde ze en merkte op dat ze de kat naar de dierenarts zou moeten brengen als de ademhalingen 100 per minuut hadden bereikt.

Na enkele maanden van testen en veel geld uitgegeven te hebben aan veterinaire zorg (ongeveer $12.500!), was het antwoord van de geneeskunde vrij eenvoudig: Moose is gewoon een ietwat vreemde kat! "De dierenarts zei dat ze alle mogelijke tests hebben gedaan en dat de ademhaling van Moose niets te maken heeft met zijn hart of longen en dat het waarschijnlijk gewoon een gedragskwestie is", bevestigde ze. Het blijkt dat Moose gewoon een kat is die heeft besloten te hijgen.

De ontdekking dat je huisdier in perfecte gezondheid verkeert, is natuurlijk het nieuws dat iedereen wil horen... maar wel jammer dat ze meer dan tienduizend dollar heeft uitgegeven!

Advertisement